Una veïna de Barberà denuncia que PxC l'ha inclòs a la llista d'Olot

La dona ha denunciat la incorporació fraudulenta davant dels Jutjats de Sabadell

NACIÓ SABADELL
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:13h
Presentació de la llista de Plataforma per Catalunya a Olot
Presentació de la llista de Plataforma per Catalunya a Olot | Martí Albesa

Presentació de la llista de Plataforma per Catalunya a Olot. Foto: Martí Albesa


Una veïna de Barberà del Vallès denuncia que Plataforma per Catalunya (PxC) l'ha inclòs a les llistes de la candidatura d'Olot, a La Garrotxa, sense que ella en fos conscient. Segons ha explicat a El Món a RAC1, la sorpresa és majúscula perquè no té cap afiliació política, motiu pel qual ha denunciat el cas davant dels Jutjats de Sabadell.

La dona es diu Georgina i a la llista de PxC d'Olot hi apareix com a número 19. "Sé segur que sóc jo perquè els meus cognoms no són habituals i fins i tot me'ls vaig canviar d'ordre", assegura Georgina, que tot i que el seu nom és públic perquè figura a la llista no ha volgut que es sentís en antena.

De fet ha assegurat que es va assebentar dels fets perquè un amic li va comentar que havia vist el seu nom a NacióLaGarrotxa. Després de confirmar-ho i amb la sorpresa evident, va decidir dur el cas als Jutjats de Sabadell, on hi va presentar denúncia.

Ignasi Mulleras: «És l'única persona que no coneixia»

NacióLaGarrotxa s'ha posat amb contacte amb Ignasi Mulleras que ha assegurat que el nom d'aquesta persona li van donar des de la direcció del partit, per complir amb la paritat necessària per llei: "És l'única persona que jo no coneixia i segur que me l'han fotut", ha dit en un primer moment. Després de consultar-ho amb els responsables del partit, l'alcaldable per Olot ha dit que tenien la noia havia acceptat voluntàriament i que imagina "que haurà rebut pressions per part dels enemics de la democràcia i la llibertat d'expressió per retirar-se".

Es dóna el cas que a Manresa van trobar al menys cinc firmes falsificades a la llista de PxC però, després de presentar denúncia, la Junta Electoral va considerar no eliminar la candidatura.