Una trentena de propostes del Vallès Occidental, al «Benvingut a Pagès»

Cases de pagès, restaurants, allotjaments i activitats convidaran la ciutadania a conèixer els productes de casa nostra el 3, 4 i 5 de juny

per Redacció, 5 de maig de 2017 a les 18:00 |
Els horts de Can Salas, a Terrassa, són una de la trentena de propostes. | B.P.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gairebé una trentena de cases de pagès, restaurants, allotjaments i activitats del Vallès Occidental participaran a la segona edició de "Benvinguts a Pagès". Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d'arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Però "Benvinguts a Pagès" és una experiència que va més enllà: uns 200 allotjaments  d'arreu del país s'afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s'oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

 
Al Vallès Occidental, a finals d'abril ja s'hi han apuntat set explotacions agràries (Els Horts de Can Salas, Formatgeria La Frasera, Granja La Roca, La Catxaruda, Agri-ma Horts de Can Albareda, La Muntada i L'Ortiga), vuit restaurants (Can Vinyers, El Vapor Gastronòmic, Can Campanyà, Ca l’Esteve, El Cel de les Oques, La Venta, Mun i Ristol Viladecavalls), l’hotel Don Cándido i una desena d’activitats complementàries que permetran, per exemple, visitar mercats, degustar productes ecològics o fer una visita guiada al museu del tractor d’època.


La segona edició de "Benvinguts a Pagès" coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona Pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del "Benvinguts a Pagès".
 
Visites gratuïtes

El nucli fort del "Benvinguts a Pagès" són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns. No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades a la pastura, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.
 
Allotjaments i menú "Benvinguts a Pagès"

En el cas dels allotjaments, en aquests moments ja se n’hi ha apuntat uns 200 establiments arreu de Catalunya: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (que inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.)

En el cas dels restaurants, que en aquests moments ja són uns 160, oferiran el menú "Benvinguts a Pagès" que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.
 
I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats. L’oferta, que triplica el nombre d’activitats de l’any passat, és molt variada i inclou, per exemple, visitar un centre de reproducció de tortugues, fires gastronòmiques, concurs de pesca, tallers de cuina, passejades, observació d’aus, festivals de música i gastronomia, ponències, navegació a bord d’un llaüt, contes a l’aire lliure... Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat.
 

 

Participació