Una empresa de Sabadell participa en una missió comercial a Nova York

Es tracta de Crea Idea Lab | L'objectiu és buscar licitacions públiques, socis i nous clients a la ciutat nord-americana aprofitant la fira Smart Cities NYC | Coincidiran amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, de visita oficial a la costa est dels EUA

Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 23:01h
Una delegació de deu empreses catalanes participaran a partir d'aquest dimarts en una missió comercial a Nova York amb l'objectiu de buscar licitacions públiques, socis i nous clients.

El viatge està organitzat per ACCIÓ i coincideix amb la primera edició de la fira Smart Cities New York, que permetrà a les empreses catalanes reunir-se amb companyies americanes del sector i mantenir trobades amb organismes públics de Nova York.

En la missió, que s'allargarà fins divendres, les empreses catalanes podran presentar els seus projectes i visitaran la incubadora Urbantech Hub @ GCT, especialitzada en l’àmbit de les smart cities i resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de Nova York amb empreses com GE o Microsoft.

Les empreses catalanes, d'altra banda, rebran la visita del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que aquesta setmana també es troba de viatge oficial a la costa est dels Estats Units. La missió s’ha fet coincidir amb la celebració de la primera edició de la fira Smart Cities New York, que reunirà els principals experts americans en aquest àmbit i que permetrà a les empreses catalanes donar a conèixer els seus productes i la seva tecnologia per trobar nous socis i clients, ja siguin públics o privats.

De fet, el passat mes de novembre, a la sisena edició de la Smart City Expo World Congress celebrada a Barcelona, més de 40 empreses de Nova York i representants de l’administració pública de la regió ja van visitar Catalunya.

Les 10 empreses participants en aquesta missió són Digalix, Nexus Geographics, Opentrends, Starlab, Talk&Code, Thingtia, We Smart Park i Worldsensing, totes aquestes amb seu a Barcelona, Ateknea, situada a Cornellà de Llobregat, i Crea Idea Lab, de Sabadell. Estan especialitzades en els àmbits de la internet de les coses (IoT), el big data, el business intelligence, la geolocalització, els sensors i el mobiliari urbà, principalment.

Actualment Nova York està considerada una de les ciutats més desenvolupades del món en l’àmbit de les smart cities. Està invertint en recerca i innovació a través de concursos públics i proves pilots centrades sobretot en la mobilitat i l’eficiència energètica, i se situa com un dels principals mercats amb més oportunitats de negoci per a les empreses catalanes d’aquest sector.

Segons un estudi d’ACCIÓ, el sector de les smart cities genera el 3% del PIB del nostre país. En concret, al nostre país hi ha 270 empreses d’aquest sector, que ocupen 116.163 treballadors i que, de tot el seu volum de negoci, 6.969 milions d’euros provenen de la seva activitat relacionada amb les smart cities.