El pont de l'1 de maig es tanca sense víctimes a la xarxa viària catalana

La C-31, al seu pas per la Costa Brava, l'AP-7, l'A2 i l'N-340 són les vies que més retencions registren aquest dilluns al vespre

Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:44h

Retencions a l'entrada de Barcelona, en una imatge d'arxiu.


El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que durant aquest pont per la festivitat de l'1 de Maig no s'ha registrat cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya entre les tres de la tarda de divendres i fins aquest dilluns a les vuit del vespre. Pel que fa a la mobilitat, l'SCT apunta que en l'Operació Retorn s'han registrat aturades a diferents vies que donen accés a la Costa Brava, així com també als trams nord i sud de l'AP-7 i a l'N-340, especialment a la zona de la Costa Daurada amb 9 quilòmetres de cues entre Creixell i Comarruga, en direcció Barcelona.

Al tram sud de l'AP-7 s'han produït aturades de 4 quilòmetres a l'altura de Vilafranca del Penedès, també cap a Barcelona, mentre que al tram nord de l'AP-7 hi hagut també 4 quilòmetres de retencions al peatge de La Roca del Vallès i 6 a Sant Celoni. Pel que fa a les vies de comarques d'interior, la C-55 és la carretera que ha registrat més problemes, amb 9 quilòmetres de cues entre Els Comtals i Castellbell i el Vilar, sentit sud.

L'SCT apunta, a més, que a les vies de la Costa Brava hi ha hagut aquesta tarda 4 quilòmetres d'aturades a la C-35 al seu pas per Santa Cristina d'Aro, 4 més a la C-31 a Platja d'Aro i 5 quilòmetres a la C-65 a Llagostera, en tots els casos en direcció a l'AP-7. A més, a l'N-II s'han produït cues de 4 quilòmetres entre Figueres i Vilamalla. També hi ha congestions a la C-16, a Cercs.

Per minimitzar les congestions de la tornada d'aquest dilluns, Trànsit i Mossos han adoptat mesures especials d'ordenació i de regulació del trànsit a la C-31 a Castell-Platja d'Aro; l'AP-7 de Sant Celoni a La Roca del Vallès en direcció Barcelona i de Vilafranca del Penedès a Martorell en sentit nord; a la C-32, de Gavà a Cornellà i de Vilassar de Mar a Montgat en sentit Barcelona; a la C-65 en el tram de la variant de Cassà de la Selva, i a la C-58, entre Ripollet i Barcelona sentit sud.

Entre els accidents registrats durant el cap de setmana, dissabte va haver-hi un xoc múltiple entre cinc vehicles que va provocar aturades entre Sant Cugat i Santa Perpètua en sentit Girona i entre el Papiol i Martorell en sentit Tarragona a l'AP-7. També dissabte es va produir una col·lisió entre un turisme i una motocicleta que va obligar a restringir totalment l'N-II a La Jonquera i a fer desviaments senyalitzats. Segons el SEM, els ocupants del vehicle de dues rodes van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona, el motorista ferit menys greu i l'acompanyant ferida greu.