Ripollet controla les colònies de gats amb un projecte d'esterilització

Han actuat en 29 exemplars de tres colònies diferents del municipi

Redacció
01 de maig del 2017
La regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament de Ripollet està duent a terme, des de gener d'enguany, un projecte de control de les colònies de gats del municipi i ho fa mitjançant un procés d'esterilització. D'aquesta manera, els felins presenten un bon estat sanitari i també es manté un control sobre la seva població i s'eviten problemes associats al zel. 

Aquesta tasca la fan veterinaris de la Fundació Daina i la protectora d’animals de Mataró, gràcies a un conveni signat pel consistori vallesà. A més, s'ha fixat un vincle de col·laboració amb les persones voluntàries que alimenten els gats, acreditat amb un carnet i així és garantia se'ls dona un bon menjar. 

Des de la posada en marxa de la mesura, s’han esterilitzat 29 gats (17 femelles i 12 mascles) que corresponen a les colònies de la carretera de Barcelona, el poliesportiu i part dels horts del riu Ripoll. Està previst continuar la tasca amb la resta de colònies localitzades i les que es vagin trobant en el futur. L'Ajuntament recorda que els gats són animals protegits legalment i està prohibit qualsevol maltractament sota pena de sanció i tampoc se'ls pot alimentar sense autorització.