Dos nous detinguts per fer pintades feixistes al mural dedicat a Xavier Vinader a Sabadell

Se sumen a la dels dos joves que van atacar el mural el passat mes de febrer | Se'ls atribueixen les pintades de simbologia d'extrema dreta

El mural dedicat a Xavier Vinader
El mural dedicat a Xavier Vinader | Juanma Peláez
Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:51h
Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous dos joves acusats d'atacar el mural dedicat a Xavier Vinader el passat mes de febrer. L'atac feixista es va fer el 14 de febrer, de nit, i en aquell moment la Policia Municipal ja va detenir dos joves, acusats d'un presumpte delicte d’odi. 

Segons ha pogut saber NacióSabadell, els nous detinguts són dos joves, dels quals no n'ha transcendit les edats. La investigació policial duta a terme va permetre identificar-los i localitzar-los, motiu pel qual se'ls va detenir i, posteriorment, van ser deixats en llibertat.

El mural va ser atacat la nit del 14 de febrer, quan un veí de la zona va avisar la Policia Municipal que havia vist cinc persones vestides de negre fent pintades a la façana del centre cívic. Aquestes persones, en adonar-se de la presència policial, es van fugar, però els agents policials van aconseguir interceptar-ne dos a l’avinguda d’Ègara.

En el moment de la detenció se’ls va intervenir, a més del material amb què presumiblement van fer les pintades, diferents elements i objectes de simbologia nazi. Eren dos individus de 18 i 37 anys que van quedar detinguts per presumpte delicte d’odi. Amb tot, quedaria per identificar i localitzar una cinquena persona que hauria participat en l'atac feixista.

El mural va ser reparat pel seu mateix autor, el grafiter sabadellenc Zudi, i es va poder inaugurar amb un gran acte el 17 de febrer.