acció social

Sabadell reforça el Centre d'Emergències Socials

Situat a Can Marcet, permetrà millorar la capacitat de resposta municipal | L’espai no havia tingut cap actuació de millora des de la seva creació el 1990

per Redacció , 28 d'abril de 2017 a les 07:00 |
Interior de les instal·lacions | Juanma Peláez / Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reforma del Centre d’Acolliment Residencial d’Urgència de Can Marcet, ubicat dins d’un espai de les dependències de la Policia Municipal, permetrà a partir d’ara donar un millor servei als casos d’emergència social. Així ho assenyala l'Ajuntament, que apunta que no només serà possible per la dignificació de l’equipament, sinó per la capacitat fins i tot d’atendre dos perfils d’emergència diferents, gràcies a la nova distribució dels espais.

Es tracta d’un servei d’acolliment puntual i transitori en situació d’urgència o d’emergència social i s’adreça a tota la població de Sabadell que el necessiti. L’operació ha tingut un cost d’uns 20.000 €, dels quals -i en virtut del conveni de col·laboració- l’Obra Social “la Caixa” n’ha destinat  15.000 i la resta és d’aportació municipal. A principis de febrer es van iniciar les obres, el resultat final de les quals s’ha presentat avui.


"Disposem ara d’un recurs més per garantir la dignitat de la nostra gent i respondre amb el màxim d’eines a situacions d’emergència social", ha assenyalat l'alcalde, Juli Fernàndez. L'objectiu, ha assegurat, passa per sumar esforços per lluitar contra la vulnerabilitat social.

Espai dignificat d’acollida puntual a persones en situació d’emergència social


L'Ajuntament apunta que el centre estava molt deteriorat, ja que des de la seva creació al 1990, no havia vist cap actuació de reforma i millora. D’altra banda, les instal·lacions no estaven preparades per atendre al mateix temps a dos perfils d’emergència diferents.

El que s’ha aconseguit amb la reforma es configurar un espai dignificat per estar-hi, capaç d’acollir, si fos necessari, dos tipus de perfil al mateix temps i evitar haver de derivar casos a d’altres recursos de la ciutat (pensions, hotels, etc.), amb l’increment de la despesa econòmica que això suposa.

D’un únic espai se n’han fet dos, on puguin estar separades les dues estades de perfils diferents. El primer està pensat per a famílies amb nens (2-3 fills màxim), amb un llit i dues lliteres o llit niu, bany i dutxa propi, sala menjador amb taula i cadires, una televisió, sofà petit i cuina office bàsica amb microones. A més, tindrà un accés diferenciat d’entrada i sortida per la part posterior del recinte.

El segon espai, està destinat a les persones de pas, on hi haurà una habitació amb dos llits, taula, cadira i microones. Hi haurà també sala de bany i dutxa. Es manté igualment una habitació per guardar el material de reposició.

 

Participació