L'Ajuntament de Sabadell amplia les inversions al cementiri fins el 2018

Estava previst que la inversió s'efectués aquest 2017 | L'oposició recrimina "la manca de coherència" després que faci marxa enrere respecte al ple del passat mes d'octubre

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat el 04 de maig a les 10:44h
El ple d'abril, celebrat aquest dijous, ha donat llum verda a que s'allargui, fins el 31 de desembre de 2018, el programa d'inversions de la concessió del cementiri municipal, que gestiona l'empresa Torra. Ho ha fet amb els vots dels partits del govern i el PSC; en contra hi han votat Ciutadans, CiU, PP i els regidors no adscrits, Carles Bosch i Lluís Monge. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha justificat aquesta mesura per ser "impossible" que es pugui dur a terme en el període marcat, 2016-2017. Per aquesta raó, ha prosseguit, "la millor opció és ampliar" el termini.

Precisament, al ple d'octubre de 2016 es va donar el vistiplau a que s'aprovés aquest programa d'inversions 2016-2017 (amb una inversió de 532.615,16 euros) i sobre aquest aspecte la majoria de l'oposició ha basat les seves crítiques. El portaveu de Ciutadans, Adrián Hernàndez, ha assegurat que "han quedat retratats", rememorant les exposicions públiques dels regidors Maties Serracant i Gabriel Fernàndez a l'octubre, afirmant que anaven "a fer complir a Torra, quan aquesta deia que no ho faria". 

El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha assegurat que és "una manca de coherència" i ha recordat que la paralització de processos de reversió municipal "era un obstacle insalvable". Per la seva part, el regidor portaveu popular, Esteban Gesa, ha demanat quin criteri s'aplica quan "un empresa no compleix amb el seus serveis. Amb Smatsa s'ha plantejat la finalització del contracte", ha etzibat. El regidor no adscrit, Carles Bosch, ha detallat que aquesta ampliació li costarà 265.000 euros a la ciutadania.

Vidal ha defensat que amb aquest allargament s'assegura que Torra "no pugui al·legar" el que ara sí fa per no poder complir el programa d'inversions.