Carles Rossinyol vol convertir Sabadell en una veritable Smart City

Acusa el govern local de fer "polítiques d'aparador" | Proposa que la ciutat entri a formar part d'un projecte de la Diputació per crear la primera 'Smart Region' d'Europa | Ho ha dit coincidint amb la visita de l'eurodiputat Ramon Tremosa a la localitat

Norma Vidal
18 de maig del 2015
Actualitzat el 19 de maig a les 0:34h
Carles Rossinyol i Ramon Tremosa a Sabadell.
Carles Rossinyol i Ramon Tremosa a Sabadell. | Albert Segura

L'alcaldable de CiU, Carles Rossinyol i l'eurodiputat, Ramon Tremosa. Foto: Albert Segura


El cap de llista de CiU, Carles Rossinyol vol que Sabadell es converteixi en una autèntica Smart City. L'alcaldable ha qualificat les mesures que el PSC ha impulsat fins ara en aquesta direcció de "política d'aparador" i ha proposat que la capital vallesana s'integri en un projecte liderat per la Diputació de Barcelona per crear la primera Smart Region d'Europa. Rossinyol ho ha explicat aprofitant la visita de l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, que ha assegurat que si Sabadell no compta amb el lideratge adequat pot quedar al marge "de la tercera revolució industrial que s'està vivint".

Rossinyol ha destacat la feina que s'està duent a terme des de la Unió Europea propugnant l'ús de les noves tecnologies i ha considerat que en un any hi haurà un distanciament entre les ciutats que han apostat per implantar aquesta nova forma de fer i les que no: "Sabadell no pot perdre aquest carro", ha considerat l'alcaldable.

"Una Smart City no són eslògans i quatre cartells", ha apuntat el convergent referint-se a les mesures que en els darrers anys ha implantat el govern local i que han consistit en instal·lar semàfors o il·luminació intel·ligent. "Aquestes accions no són fruit d'un pla elaborat a mig i llarg termini", comenta l'alcaldable que insisteix que és necessària "una plataforma capaç d'integrar tots els serveis que s'ofereixen als ciutadans". En aquest sentit apunta que disposar d'una interconnexió real de tots els serveis públics i de la informació ciutadana permet donar resposta a les necessitats dels sabadellencs de forma més efectiva i actuar més ràpidament, per exemple, en situacions d'emergència.

Rossinyol adverteix que per les dimensions de Sabadell resulta molt complicat poder fer aquest pas de forma independent, per la qual cosa proposa que la capital vallesana s'integri en un projecte per crear la primera Smart Region d'Europa que està impulsat per la Diputació de Barcelona. Per ara ja s'han sumat a aquesta iniciativa ciutats de característiques similars a Sabadell com Badalona, Vilanova i la Geltrú, Mataró, Vilafranca del Penedès, Granollers o Igualada.

"Des de la Diputació estem treballant per crear una plataforma multiusuari que pugui donar servei a tots aquests municipis i si CiU arriba a l'alcaldia Sabadell, aquesta ciutat esdevindrà una de les que liderarà aquesta experiència", apunta Rossinyol. Així mateix adverteix que quan es va començar a treballar en aquest projecte va plantejar al govern local la possibilitat que la capital vallesana entrés a formar-ne part, però no va obtenir resposta.

Tremosa assegura que Sabadell "necessita un canvi històric"

Rossinyol ha fet aquestes declaracions en un acte que s'ha celebrat aquest dilluns al Passeig de la plaça Major i en què hi ha pres part l'eurodiputat de la formació, Ramon Tremosa. El convergent ha mostrat el seu suport a l'alcaldable sabadellenc i ha recordat que Sabadell "va ser una ciutat líder en el segle XIX que no pot quedar fora de joc en aquesta tercera revolució industrial que s'està produint".

Tremosa ha lloat la feina feta per Rossinyol i ha assegurat que la capital vallesana necessita fer "un canvi històric" perquè l'actual model està "col·lapsat" després d'anys de "concentració de poder" en unes mateixes mans. "Carles Rossinyol mereix una oportunitat", ha considerat Tremosa que ha insistit que "la política municipal no es fa en quatre dies, amb frases fetes o des d'un plató, sinó picant pedra com ha fet el Carles Rossinyol".