Amazon busca 200 treballadors per al seu centre vallesà

Contractarà 800 treballadors per aplicar la seva tecnologia més puntera als centres del Prat i Castellbisbal | Un nou sistema de robots permetrà augmentar un 50% l'inventari, accelerar el temps de preparació de les comandes i reduir la distància que recorren diàriament els operaris

Una operària al centre Amazon de Castellbisbal
Una operària al centre Amazon de Castellbisbal | Àlex Recolons
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:22h
La multinacional nord-americana Amazon ha anunciat que contractarà un total de 800 treballadors per implantar la seva tecnologia més puntera Amazon Robotics als centres logístics de Castellbisbal (Vallès Oriental) i el Prat de Llobregat (Baix Llobregat). De total, 200 són els treballadors ja anunciats que es contractaran al centre de Castellbisbal en els pròxims dos anys, on ja s'utilitza la nova tecnologia, i els 600 restants al nou centre logístic del Prat que començarà a operar el pròxim mes d'octubre i que se sumaran a les 1.500 contractacions ja previstes en els pròxims tres anys.

Segons ha explicat Fred Pattje, director general d'Amazon Spain Fulfillment, la nova tecnologia, que ja s'aplica a centres logístics d'Amazon als Estats Units, Anglaterra i Polònia, permet, mitjançant uns robots que llisquen per sota de les prestatgeries per moure-les de forma autònoma, incrementar un 50% el nombre d'articles emmagatzemats per metre quadrat, accelerar la preparació de les comandes i estalviar entre 6 i 7 quilòmetres de desplaçaments als operaris.

La nova tecnologia s'ha implantat per primer cop a l'Estat al centre logístic d'Amazon a Castellbisbal inaugurat el passat mes d'octubre i especialitzat en preparar les comandes d'Amazon Pantry. Quan s'implanti al centre del Prat de Llobregat la pròxima tardor, Amazon Robotics funcionarà a 20 centres logístics dels Estats Units, dos del Regne Unit, un de Polònia i els dos de Catalunya. 

Tecnologia puntera

Fred Pattje, director general d'Amazon Spain Fulfillment, ha destacat que els robots d'última generació facilitaran la feina dels treballadors de la companyia amb l'objectiu de millorar el servei als clients, que es beneficiaran d'un catàleg de productes més ampli al disposar de més superfície d'emmagatzematge, i d'enviaments més ràpids. 

Tot això, ha afegit el director general d'Amazon Spain Fulfillment, requerirà que la multinacional nord-americana contracti més treballadors per cobrir l'increment de comandes que s'espera. Així, a Castellbisbal es contractaran les ja anunciades 200 persones en els pròxims dos anys i 600 més a les 1.500 previstes inicialment al centre logístic que Amazon construeix al Prat i que entrarà en funcionament a la tardor. A més, del total, 20 llocs de feina a Castellbisbal i 100 més al Prat, es cobriran amb enginyers altament qualificats que s'encarregaran del manteniment de tot el sistema.

A diferència de centres logístics com el que Amazon té a San Fernando de Henares, a Madrid, on els treballadors s'han de desplaçar a les prestatgeries per preparar les comandes, als centres on s'implanti la nova tecnologia les prestatgeries es desplaçaran automàticament on està el treballador reduint, de retruc, en sis o set els quilòmetres que han de recórrer els operaris. 

Malgrat que la tecnologia serà la mateixa, la quantitat i capacitat dels robots i de les prestatgeries s'adaptarà a cada centre. Així, per exemple, a Castellbisbal operen 350 robots i 2.000 prestatgeries pels 3.500 robots i 50.000 prestatgeries que ho faran al Prat. Pattje ha apuntat que, de moment, la nova tecnologia no s'aplicarà a cap més dels centres logístics de la companyia a l'Estat. 

Enfortiment a Catalunya

Les noves contractacions anunciades aquest dimecres se sumen a les 1.500 previstes al centre logístic del Prat de Llobregat i les 650 del nou centre logístic de Martorelles en els propers tres anys i les 500 que es crearan d'aquí al 2019 amb la l'obertura a Barcelona de la seu 'Seller Suport Hub', l'equip multilingüe dedicat a ajudar els milers de petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes través d'Amazon Marketplace. 

Les persones interessades poden presentar la seva candidatura a través d'aquest enllaç.