Sabadell, escenari de la primera trobada del projecte Escola Nova 21 del Vallès Nord

Han decidit batejar la xarxa local d'aquesat área com a Badabadocs

La trobada dels diferents centres educatius adherits al projecte Escola Nova 21
La trobada dels diferents centres educatius adherits al projecte Escola Nova 21 | Ajuntament de Sabadell
Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:48h
Sabadell ha acollit aquest dimarts la primera trobada dels set centres educatius de la ciutat, dos de Castellar i un de Sentmenat i Sant Llorenç Savall que s'han adherit al projecte Escola Nova 21. La finalitat no ha estat més que conèixer els diferents integrants i reflexionar sobre la necessitat del canvi educatiu. 

A banda, la cita ha servit per batejar aquesta xarxa local com a Badabadocs, en referència a un tret molt vinculat al Vallès Occidental. El regidor d'Educació, Joan Berlanga, ha qualificat la innovació en aquest camp de "repte" no només de ciutat, també de "país, per això és important crear xarxes i espais de col·laboració i bones pràctiques educatives".

El diputat de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, també present, ha assenyalat que en tot el procés “es tracta de reflexionar sobre el propòsit de l'aprenentatge, el perquè de l'educació. I a partir d’aquí, sortiran les accions derivades d’un marc d'escola avançada". Això pot donar peu a models 1ue "no seran iguals perquè les circumstàncies de cada territori són diferents”. Homet ha subratllat la importància de disposar de la implicació dels ajuntaments, perquè ells coneixen i poden complementar la visió de l'entorn dels centres educatius.

Les escoles i instituts que formen part de Badabadocs són: Nostra Llar, Ribatallada, Virolet, l'Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, l'Escola Pia, l'Escola Taller Xalest i l'Institut Arraona de Sabadell; El Sol i la Lluna de Castellar del Vallès; Josep Gras de Sant Llorenç Savall i Can Sorts de Sentmenat.