Sabadell, referent de l'atenció a l'emprenedor a la provincia de Barcelona aquest 2017

En el primer trimestre d'enguany s'han creat 38 empreses, 31 d'autònoms i set societats limitades

Redacció
26 d'abril del 2017
Sabadell s'ha posat al capdavant de l'emprenedoria a la provincia de Barcelona. En concret, lidera la xarxa de Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) amb 38 empreses creades durant el primer trimestre de 2017 (31 autònoms i set societats limitades). Es tracta d'un servei que facilita els tràmits telemàtics per crear un negoci en 48 hores.  

L'Ajuntament es va donar d’alta com a PAE a finals de 2014, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el govern de l'Estat, i des de llavors han brollat 205 empreses. Aquesta xifra situa Sabadell en el cinquè lloc del rànquing acumulat entre tots els PAE des de 2009 a 2017.

Aquesta iniciativa permet dur a terme, de forma telemàtica, fins a 22 tràmits d'un sol cop amb les diferents administracions implicades, segons el tipus d’empresa. Això, implica un estalvi de temps i permet crear-la en 48 hores. En canvi, presencialment es podrien necessitar fins a 40 dies. Una altra de les avantatges d’aquesta plataforma és la reducció de desplaçaments i de nous interlocutors. El propi personal tècnic municipal que atén a la persona emprenedora pot tramitar l'alta d’activitat si es desitja.

El liderat en aquest àmbit de la ciutat, és un reconeixement simbòlic més i que se suma a d'altres com ara l'atorgament que la Generalitat va fer el 2013. Una menció especial a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l’Autònom de Sabadell com a Millor Pràctica de les Administracions Públiques Catalanes.