1 de 10

Les pel·lícules del Tour del D’A Film Festival es veuran a Sabadell

Seran tres cintes que es passaran als Cinemes Imperial el dies 11 i 12 de maig

Carla Simón durant el rodatge del seu primer llargmetratge | Avalon
per Redacció, 25 d'abril de 2017 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tour del D’A Film Festival arribarà als Cinemes Imperial de Sabadell els dies 11 i 12 de maig. Això voldrà dir que oferirà la possibilitat de gaudir d'algunes pel·lícules presentades al D’A més enllà de Barcelona. Serà la segona vegada que el certamen es descentralitzarà i viatjarà a diferents punts de Catalunya, a localitats com Igualada, Figueres, el Prat de Llobregat, Sitges, Vilafranca, Vic, Manresa i Berga. Posteriorment, també anirà a Donosti, Gijon, La Corunya, Còrdova i Sevilla.

A la ciutat arriben gràcies a la tasca conjunta de l'Ajuntament i el CineClub Sabadell, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. El regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler, ha aplaudit l'arribada d'aquesta cita i que "està en la línia del que vol impulsar l’Ajuntament aquesta legislatura: fer arribar a la ciutadania el cinema d’autor i de qualitat que no arriba a les sales comercials”. El director del festival, Carlos Ríos, ha detallat que són cintes que "no s'estrenen a les sales comercials”.


Així, es podran veure La Región Salvaje d’Amat Escalante, un melodrama social força extrem, passat pel filtre del gènere fantàstic, i amb una criatura sobrenatural amb tentacles que dona plaer eròtic a tot aquell que s’atreveixi. També Estiu 1993, de Carla Simón, que debuta com a directora en un llargmetratge amb connotacions autobiogràfiques sobre l'estiu que va marcar la seva vida quan als sis anys es quedà òrfena i se'n va anar a viure amb els oncles i la cosina. Per últim, Hermia & Helena, de Matías Piñeiro, que trasllada als carrers de Nova York el seu univers carregat de referències shakasperianes per continuar reflexionant sobre l’amor, la vida bohèmia i l’art.

El D’A Film Festival ofereix, cada primavera, un repàs exhaustiu de l'actualitat cinematogràfica mundial, oferint als espectadors la possibilitat de gaudir d’una sèrie de films amb un llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinats amb propostes de nous talents i cinematografies, tant internacionals com locals. Enguany arriba a la setena edició, que se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig.
Participació