Més d'un miler de persones surten al carrer en suport als encausats pel «Cas Bemba»

El diputat d'ERC Gabriel Rufián i la parlamentària 'cupaire' Eulàlia Reguant, entre els manifestants | La mobilització exigeix l'absolució de les onze persones acusades

La manifestació pel 'Cas Bemba' camí a l'Ajuntament de Sabadell
La manifestació pel 'Cas Bemba' camí a l'Ajuntament de Sabadell | Organització
Redacció
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:12h
Aquest dimarts es coneixia l'ajornament del judici pel "Cas Bemba", així l'onzena d'acusats han passat a estar citats el gener de 2018. Tanmateix, no ha evitat que més d'un miler de persones, segons l'organització, els hagin mostrat el seu suport en la manifestació que aquest dissabte s'ha celebrat a Sabadell.

La mobilització ha comptat amb la participació de diverses personalitats polítiques com ara el diputat el Congrés Gabriel Rufián (ERC), la diputada al Parlament Eulàlia Reguant (CUP) i alguns membres del govern municipal, així com el secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, entre molts d'altres. Al crit de lemes com "Jo també estava al Bemba", "14 anys després nosaltres no oblidem" i "Bustos i Ayuso vosaltres sou culpables" han desfilat pel centre de la ciutat fins acabar a la plaça de l'Ajuntament.
 

La comitiva al arribar a la plaça Sant Roc Foto: Organització


A la plaça Sant Roc s'han llegit dos manifests, un a càrrec de l'advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia, i un altre dels detinguts, Víctor López. Precisament, aquest últim ha afirmat que compten amb l'absolució, perquè el 4 d'octubre de 2003 "milers de persones van sortir als carrers a donar-nos suport tal com avui han fet 14 anys després".

Garcia, per la seva banda, ha recordat que "els responsables de l'operatiu estan avui jutjats i en alguns casos condemnats per corrupció". Amb tot, l'organització ha qualificat "d'èxit" la manifestació i han avisat que continuaran insistint per aconseguir l'absolució d'aquestes onze persones.