El PSC destaca la pèrdua de participació en les iniciatives municipals

Critica en especial "els dubtes" dels pressupostos participatius i avisa que quatre propostes més trontollen

Redacció
24 d'abril del 2017
Els socialistes de Sabadell han manifestat la seva "preocupació" per la pèrdua de participació d'algunes de les iniciatives engegades pel govern municipal, en comparació amb d'altres iniciades amb anterioritat a la ciutat. El portaveu de la formació, Josep Ayuso, ha apuntat que en "algunes reunions" fins i tot hi ha hagut "més tècnics polítics que no pas ciutadans". 

Ayuso ha indicat que ”la participació ciutadana ha de comportar responsabilitat i governança compartida entre la ciutadania i l'administració pública i aquests elements no es donen avui dia". Ha assenyalat un projecte en especial: "els dubtes dels pressupostos participatius".

Segons el portaveu socialista, a més de la baixa de SabaCirc, hi ha "quatre entitats més que veuran com el projectes que van treballar i presentar, poden ser desenvolupats i executats per altres entitats de la ciutat". Un fet, ha prosseguit, que "va radicalment en contra de la corresponsabilitat i cogovernança que tant predica el govern".  

Frenada al lideratge en transparència 

També ha criticat que Sabadell hagi perdut "lideratge" en transparència, un aspecte que "durant anys s'havia mantingut a primera línia". En referència als reconeixements que la setmana va fer la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a una norantena d'ajuntaments sobre aquesta temàtica.

"Són unes dades pitjors que les dels anys 2013 i 2014, en les quals va obtenir el 100%" del compliment dels criteris marcats per la UAB, ha recordat Ayuso i ha dit que no es compleix en alguns aspectes "tot i tenir un regidor dedicat en exclusiva" aquest camp.