Sabadell recorda els cinc advocats assassinats a Atocha per l'extrema dreta

En el marc del 40è aniversari d'una massacre que va tenir lloc al número 55 del carrer Atocha de Madrid el 24 de gener de 1977

El supervivent de la matança d'advocats laboralistes d'Atocha, Alejandro Ruiz-Huerta
El supervivent de la matança d'advocats laboralistes d'Atocha, Alejandro Ruiz-Huerta | Cedida
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:41h
Sabadell recorda aquest divendres els advocats laboralistes d'Atocha assassinats el 24 de gener de 1977, en el 40è aniversari d'aquesta matança perpetrada per l'extrema dreta. És un homenatge organitzat per CC.OO. Vallès Occidental - Catalunya Central i que tindrà lloc a l'Antiga Caixa Sabadell 1859.

Una cita que porta per títol 'Atocha, ahir i avui', enmarcada dins l'agenda d'activitats del sindicat del Primer de Maig, i que comptarà amb l'últim supervivent de la massacre, Alejandro Ruiz-Huerta, qui estará acompanyat pel secretari general de CC.OO. de Catalunya, Javier Pacheco, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. 
 
El sindicat assenyala que es tracta d'un acte de "recuperació de la nostra memòria democràtica i va lligat amb enaltir el paper dels lletrats laboralistes durant el franquisme i la Transició". En aquest sentit, destaca com "un bon exemple" Sabadell en la defensa dels treballadors amb la vaga general de 1976. 
 
Aprofitant que la ciutat està inmersa en la celebració de la Diada de Sant Jordi, Ruiz-Huerta presentarà i signarà la nova edició del llibre sobre el seu testimoni de la massacre: 'Incòmoda memòria: els advocats d'Atocha'.