QuirónSalud limita la venda de l'Hospital General només a l'edifici

La gerència del centre sanitari assegura que no s'ha posat en qüestió mantenir gestionant l'activitat | Ha transmès un missatge de "calma" al Comitè d'Empresa després de l'anunci de la represa de les converses amb Salut

Accés a l'Hospital General de Catalunya, aquest dijous
Accés a l'Hospital General de Catalunya, aquest dijous | Norma Vidal
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat el 22 d'abril a les 21:07h
La direcció de QuirónSalud, l'empresa propietària de l'Hospital General de Catalunya, assegura que l'única venda de la que està disposada a parlar amb el Departament de Salut és la de l'edifici del centre sanitari. Així ho ha transmès als representants del Comitè d'Empresa el gerent de l'equipament en una reunió que s'ha celebrat aquest divendres, després que dijous la Generalitat va informar de la represa de les negociacions, i que el mateix conseller del ram, Toni Comín, apuntés que es tractava de la compravenda de l'equipament

"Ens ha dit que el departament s'ha equivocat del tot. Si s'han d'asseure a parlar d'alguna venda serà només per l'edifici, perquè l'activitat de QuirónSalud és privada i el miler d'empleats del centre tampoc estan en venda", ha assegurat Florència Esmeralda, presidenta del Comitè d'Empresa. Fonts de QuirónSalud consultades per l'ACN han confirmat aquesta informació, tot i que han advertit que per ara "no s'ha celebrat cap reunió ni s'ha parlat de res" i que simplement s'ha acordat reiniciar les converses "partint de zero" i deixant de banda les desavinences que van produir-se en el passat.

En una reunió "curta i concisa", la direcció de QuirónSalud ha llançat un missatge de calma als representants dels treballadors i ha assegurat que encara no s'han iniciat les converses. "Ens han dit que l'únic que hi ha hagut és un canvi perquè ara l'empresa ha decidit asseure's a parlar i escoltar el departament, han arribat a un pacte de no agressió”, ha explicat Florència Esmeralda. 

Amb tot, ha assegurat que la direcció els ha dit que de la única venda que QuirónSalut està disposada a parlar és de la de l'edifici, però no de l'activitat. "El gerent ens ha dit que el departament s'ha equivocat del tot en els seu discurs. La compra només fa referència a l'edifici, ens ha explicat que si s'han d'asseure a parlar d'alguna compra serà només per l'edifici perquè l'activitat de QuirónSalut és privada, és un negoci que funciona", ha afirmat.

Així mateix ha insistit que en un hipotètic escenari en què es vengués l'edifici "l'activitat sencera, amb el miler de professionals que actualment treballen al centre", es traslladaria a un altre lloc.

Ambient positiu

Esmeralda ha fet una valoració positiva de la trobada perquè l'escenari que se'ls ha dibuixat "garanteix que la feina continua per a tots els empleats". Tot i això ha explicat que el Comitè d’Empresa ha demanat estar present en la taula de negociació perquè es tracta d'una qüestió que afecta la plantilla.

Per la seva banda, fonts de QuirónSalud consultades per l'ACN han assegurat que fins ara no hi ha hagut cap reunió, i que l'únic que s'ha acordat és reprendre les converses "posant el comptador a zero" i deixant a un marge totes les desavinences que van sorgir l'any passat i que van malmetre la relació entre la companyia i el departament de Salut. Així mateix han assegurat que parlar de possibles operacions de compra no té sentit perquè a hores d'ara "no hi ha res".