Alumnes francesos de FP de jardineria fan obres en un parc de Rubí

Es tracta d'una estada de pràctiques dins del Projecte de cooperació internacional Leonardo da Vinci

Els alumnes faran pràctiques a Rubí fins el dia 30 de març.
Els alumnes faran pràctiques a Rubí fins el dia 30 de març. | Aj. Rubí
Redacció
14 d'agost del 2017
Una desena d’alumnes de Jardineria i Paisatgisme de Batxillerat Professional de l’escola francesa CFA du Gard de Nîmes – Rodilhan estan realitzant des d'aquest dimarts unes pràctiques professionals a Rubí en el marc del Projecte de cooperació internacional Leonardo da Vinci. Concretament, els joves estan arranjant un parterre ubicat al carrer de Miquel Gomita, molt a prop de l’Escola del Bosc.  

Els alumnes duran a terme les tasques d’enjardinament fins el dijous 30 de març. La seva feina consisteix en retirar les arbustives malmeses, abocar la terra, instal·lar el sistema de reg, col·locar una manta antigerminant a tot el parterre per evitar que apareguin males herbes i, finament, cobrir la manta amb pedres o triturat d’esporga.

Per realitzar aquest projecte, l’escola CFA du Gard ha aportat la mà d’obra, mentre que el servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Rubí s’ha encarregat de proveir-los del material necessari per a poder realitzar els treballs.

En anys anteriors, alumnes d’aquesta mateixa escola van arranjar un solar ubicat entre els carrers d’Antoni Sedó i del Doctor Ferran, al barri de Ca n’Alzamora, així com la plaça de Pep Rovira.  

El programa Leonardo da Vinci, que forma part del Programa d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, vol atendre les necessitats de formació i d'aprenentatge de totes les persones implicades en l'educació i formació professional, així com de les institucions i organitzacions que imparteixen o faciliten aquesta formació. Entre d'altres, aquest programa subvenciona projectes de mobilitat que poden incloure estades transnacionals en empreses per a persones en el mercat laboral.