​El Consell Comarcal del Vallès i Sant Cugat demanen prudència davant l'anunci de l'HGC

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. preveu un canvi sanitari a la comarca si hi ha acord | L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, recorda la manca d'un hospital de referència a la zona

Redaccíó
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:43h
La notícia de primera hora d'aquest dijous sobre el inici de converses entre el Departament de Salut i l'Hospital General de Catalunya segueix generant reaccions. En declaracions a NacióSabadell el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, i l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, han demanat prudència. Giménez ha subratllat que "des de la comarca restem a l'espera de veure com avança la ronda de converses" i ha reiterat "tot el suport" per tal de millorar les infraestructures sanitàries.
 
En aquesta línia, ha precisat que si finalment hi ha acord entre empresa i Govern "significarà un canvi en la planificació hospitalària i assistencial a la comarca i suposarà una millora en l'atenció sanitària". Un fet que, com ha dit, "pot repercutir" en els altres centres hospitalaris vallesans, tot i que "sempre pensant en una voluntat de màxima eficiència, eficàcia i transparència" de la gestió dels centres.
 
Per la seva part, Conesa ha manifestat estar "contenta" per l'anunci, sempre i quan "arribi a bon terme" aquest diàleg. Un aspecte que no entendria que no es produís, ja que en cas contrari "no s'hagués fet" l'anunci. Ha titllat "de molt important" que l'HGC esdevingui públic per la "manca d'un hospital públic de referència" a la zona, així com "d'equipaments sanitaris" al municipi. És per això que ha mostrat la seva col·laboració "des de l'exigència al Departament de Salut" per a que sigui una realitat.
 
Tanmateix ha demanat "més concreció" per saber "en quins termes s'està parlant". L'alcaldessa ha afirmat que es posarà en contacte amb Salut i ha lamentat assabentar-se "per la premsa". "És d'absoluta lògica" que l'Ajuntament ho hagués conegut prèviament. 

Rubí tampoc en té notícies

Pel que fa a Rubí, el govern municipal ha manifestat que tampoc no ha rebut "cap comunicació oficial en relació a la voluntat del Departament de Salut de la Generalitat i la Direcció de l'Hospital Universitari General de Catalunya d'estudiar un possible acord per la compra del centre sanitari de Sant Cugat per part del Govern català". Segons l'equip de govern de Rubí, la notícia l'han conegut gràcies als mitjans de comunicació, arran del comunicat conjunt emès per la conselleria i la direcció de l'equipament sanitari.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Rubí explica que "la prioritat del govern local és que els rubinencs i les rubinenques gaudeixin d'una atenció sanitària pròxima i de qualitat i si pot ser al terme municipal, millor". Des del govern rubinenc remarquen que "Rubí és una ciutat amb més de 75.000 habitants, que necessita un equipament de referència.

En qualsevol cas, l'objectiu prioritari de l'equip de govern és que la ciutadania de Rubí disposi d'una bona atenció sanitària". Fonts municipals han indicat a La Torre que l'equip de govern no farà, de moment, cap més posicionament sobre aquest afer.