Sabadell acull la primera fira comarcal sobre la FP al Vallès Occidental

Des d'aquest dimecres i fins dissabte el certamen està instal·lat a la Fira Sabadell, amb tot tipus d'iniciatives com xerrades, ponències i espais de diàleg

Redacció
19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:45h
Sabadell ha inaugurat, aquest dimecres, la primera fira comarcal sobre la Formació Professional L’Apropa’t a l’FP que pretén reforçar l'orientació acadèmica i laboral per als ciutadans de Sabadell i les rodalies. L'esdeveniment, ubicat a la Fira Sabadell, estará instal·lat a la ciutat fins dissabte. 

Hi ha programades conferències específiques sobre una vuitantena de cicles formatius de 21 famílies professionals adreçades a l'alumnat que ha de decidir el seu itinerari formatiu, però també ponències d'interès general dins de l'àmbit educatiu i laboral. També hi ha un espai de diàleg amb professionals d'unes 50 empreses, la presència de centres de formació i idiomes i espai d'orientació personalitzada, com també un servei d'informació sobre l'autoocupació i la creació de la pròpia empresa. 

Una altra de les propostes del certamen, prevista per aquest dissabte i dirigir a famílies i públic en general, és la celebració de xerrades per donar suport als fills si no tenen una vocació clara o tenen dificultats per obtenir el títol d’ESO, què implica la mobilitat internacional per estudiar o treballar fora, les diferents sortides de la FP, els mecanismes per acreditar l'experiència laboral, la preparació d’un currículum en anglès o la formació professional i inserció laboral adaptada, entre moltes altres opcions. 

La comitiva municipal, amb l'alcalde Juli Fernàndez al capdavant, en la inauguració de l’Apropa’t a l’FP Foto: Ajuntament de Sabadell


L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha definit la FP com "una sortida laboral que recull molt del talent que genera la ciutat". Fernàndez ha assenyalat que la localitat "és un referent en el món de l’FP, perquè tenim una indústria molt potent en aquest camp i també molt de coneixement”. I ha afegit que “som conscients que una societat amb la gent formada i especialitzada és molt més resistent a la crisi”.

Oferta de Formació Professional a Sabadell

A Sabadell s'imparteixen 22 cicles formatius de Grau Mitjà de 16 famílies professionals (inclosa la família d'ensenyaments esportius de règim especial) i 28 cicles formatius de Grau Superior (25 de règim ordinari més els 3 d'Arts Plàstiques i disseny de l’Escola Illa) d’un total de 18 famílies professionals (16 de règim ordinari i 2 famílies d'Arts Plàstiques i Disseny). 

Pel que fa al nombre d’alumnes, a Sabadell hi ha 4.377 estudiants de Formació Professional (2.398 de Grau Mitjà; 1.857 de Grau Superior ordinari i 122 de Grau Superior Arts Plàstiques i Disseny).