Lluïda participació a la romeria de San Sebastián de los Ballesteros

Més de 30 carrosses i moltíssima gent han acompanyat la romería des del centre de la ciutat fins a Sant Julià d'Altura

Redacció
17 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:53h
Unes noies ballant sevillanes
Unes noies ballant sevillanes | Juanma Peláez

Unes noies ballant sevillanes. Foto: Juanma Peláez


La ciutat de Sabadell ha viscut aquest diumenge la 39a edició de la romeria anual que organitza l'Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballestors, tota una tradició a la capital vallesana. La cita ha comptat amb un conjunt d'actes a l'entorn de la diada de Sant Isidre, patró de la pagesia, principal feina d'aquest bonic poble cordovès.

L'acte més multitudinari és sempre la romería, que creua la ciutat amb carrosses fetes cada vegada amb més lluïment per persones i entitats d'origen andalús de la ciutat, i cada any més, també de fora de Sabadell. Centenars de persones han ocupat les carrosses, moltes d'elles vestides amb vestits o elements andalusos, com els de “faralaes” les dones, i pantalons i barrets cordovesos els homes.

Dissabte a la nit, el Teatre Principal va acollir la “nit flamenca”, amb diverses actuacions, com un més dels actes tradicionals i típics de l'entitat per aquestes dates. I divendres al vespre, la seu de l'entitat va acollir una conferència a càrrec de Juan Vázquez Berni, veí de San Sebastián de los Ballesteros i doctor en Història, fet també habitual com a actes propis de les dates de la romería.