L'Ajuntament destina més de 220.000 euros per atendre infants amb necessitats especials

Gairebé tota la partida anirà a parar a introduir educadors de suport a les escoles bressol municipals

Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat el 14 d'abril a les 17:11h
L'Ajuntament de Sabadell ha reservat per aquest curs 222.000 euros per a l'atenció d'infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE). Les principals accions passen per dividir aquesta quantia: 167.500 euros a la introducció d’un educador de suport a totes les escoles bressol municipals, 33.00 euros en subvencions per als casals d'estiu amb infants amb NEE i 21.500 euros en l'adequació d'un nou espai d'estimulació multisensorial que es posarà en funcionament el curs vinent a l'Escola Bressol Municipal Espronceda, procedents de la Diputació de Barcelona.

L'aula formarà part d’un projecte pilot en el qual participaran diferents municipis de la província vinculat a l'atenció precoç de les NEE. L'espai disposarà d’un equipament intensiu d'imatge, llums, so i mobiliari de suport que s'utilitzarà en el marc d’un programa d'estimulació sensorial i seguint un projecte didàctic per reforçar les diferents capacitats d'aprenentatge. Suposarà un avenç en l'atenció dels infants de 0 a 3 anys amb NEE del conjunt de la ciutat i també un recurs més de suport educatiu a la resta d'infants.

Per tal de seguir avançant amb les NEE, s'està promovent la formació dels professionals. En aquest sentit, i en el marc de la Xarxa 0-3, entre el març i el maig s'està portant a terme una nova edició del curs Infant amb NEE: detecció i actuació a l’aula, organitzat pel Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Parc Taulí. Servei de Medicina Pediàtrica; la Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP). Es vol facilitar la detecció dels signes d’alerta de diferents trastorns del desenvolupament, il·lustrar sobre estratègies i pautes d'actuació i també sobre com es pot donar suport als pares i mares en tot el procés.