Serracant: «S'ha acabat l'etapa de la ràbia, és l'hora de la justícia popular»

Més de 500 persones participen en l'acte central de la Crida a la plaça d'Argub | La número 2, Glòria Rubio, diu que faran "la vida impossible" a totes les persones que han "colpejat" els ciutadans de Sabadell

Norma Vidal
16 de maig del 2015
Actualitzat el 17 de maig a les 0:41h
El cap de llista de la Crida, Maties Serracant, durant la seva intervenció
El cap de llista de la Crida, Maties Serracant, durant la seva intervenció | Albert Segura

La llista de la Crida per Sabadell en l'acte central de campanya. Foto: Albert Segura
 

El cap de llista de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, assegura que "l'etapa de la ràbia ha acabat" i que ha arribat l'hora "de la justícia social". L'alcaldable ho ha dit davant de 500 persones en l'acte central de campanya que la formació ha celebrat aquest dissabte a la plaça de l'Argub del Parc Catalunya. En aquest escenari s'ha compromès a lluitar contra les desigualtats i les injustícies socials, ser "implacable" amb la corrupció i "capgirar la institució municipal".

Tal i com ja va passar en l'inici de campanya, aquesta posada en escena ha apostat per l'originalitat, amb una performance en què diversos membres de la formació han llançat boles de pintura contra els corruptes, una actuació musical a càrrec de Ramon Fernàndez i Pau Llonch, una lectura de Roc Casagran acompanyat de la cantautora sabadellenca Lu Rois i una petita actuació castellera que ha tancat l'acte.
 

Actuació de Pau Llonch en l'acte central de la Crida per Sabadell. Foto: Albert Segura


Serracant ha explicat que la Crida és un projecte "a llarg termini" que és fruit de la "perseverança", ha demanat als ciutadans que confiïn en un projecte "ple de dignitats", i que està convençut que la participació de la ciutadania és primordial per donar un tomb i capgirar la institució municipal. "No ens ha calgut imposar emocions per sortir al carrer, no tenim màscares, ni estafarem a la gent per recollir més vots", ha subratllat Serracant que ha criticat les "mentides de la dreta" que fa anys que aposta per retallades, assegura, o els "reclams d'identitat local sense contingut" que promou l'esquerra.  

També ha recordat la figura de l'exalcalde Antoni Farrés i ha assegurat que cal veure els seus encerts i els seus errors i aprendre del passat per "no cometre els mateixos errors". Per Serracant cal un nou model i la Crida serà "la palanca per fer irreversible el canvi". 

Així mateix ha advertit que "la corrupció en aquest país és de base municipalista", ha assegurat que "l'etapa de la ràbia ha acabat" i que és l'hora de la "justícia social". Així, ha dit que entén els que no veuen amb bons ulls que aquesta candidatura d'esquerres cada cop estigui sumant més suports perquè "és gent que veu perillar els seus xanxullos i que sap que la Crida serà implacable contra la corrupció". Per tot plegat, el cap de llista considera que Sabadell es troba en un entorn electoral privilegiat: "Es donen dinàmiques conjunturals que ens afavoreixen i hem de ser capaços d'aprofitar-les", ha apuntat l'alcaldable que confia que el proper 24 de maig "les urnes s'omplin de poder popular". 
 

Maties Serracant, Virgínia Domínguez i Glòria Rubio en l'acte central de campanya de la Crida. Foto: Albert Segura



"Els farem la vida impossible"

La número dos de la formació, Glòria Rubio, ha reivindicat la lluita feminista i anticapitalista, alhora que ha amenaçat amb "fer la vida impossible" tots aquells que han colpejat els ciutadans de Sabadell. "No pot ser que ells dormin tranquils mentre nosaltres no arribem a final de mes, o que cobrin sobresous de gegants energètics mentre hi ha qui no pot pagar la factura de la llum, o que ens morim esperant a les llistes d'espera del Taulí metre ells es paguen la sanitat privada", ha apuntat Rubio. 

La portaveu de la formació s'ha mostrat convençuda que el "somni de la Crida s'ha convertit en realitat" i ha advertit: "Serem les bruixes que jutgin els tribunals que han permès la despossció de tota la nostra gent". 

L'acte també ha comptat amb la intervenció d'altres membres de la llista com Albert Boada (3), Míriam Ferràndiz (4), l'advocat de l'All@c i portaveu de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raul García Barroso (5), o la investigadora social, Júlia Garcia (6).