Castellar demana l'obertura diària del Parc de Bombers durant l'estiu

En una carta, l'alcalde recorda que l'any passat la Generalitat ho va aprovar

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:51h
L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha fet arribar una carta a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per reclamar la inclusió del Parc de Bombers Voluntaris del municipi a la campanya forestal d’estiu per garantir que estigui obert tots els dies.

En la  missiva Giménez ha deixat palesa la preocupació per l’elevat risc d’incendis que registraran els boscos de Castellar el proper estiu,“motivat entre d’altres qüestions per l’acumulació de sotabosc a causa de les darreres pluges”. A més, ha deixat constància que el 82% del terme municipal és zona boscosa i que la localitat és porta d’entrada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. A més, ha recordat que l’any passat ja es va fer aquesta mateixa petició, que va ser aprovada per la Generalitat.

Durant la campanya forestal de l’estiu del 2016 no es van registrar incidents importants, i els que es van comptabilitzar es van poder solucionar amb rapidesa. És per això que l’alcalde considera “imprescindible” l’obertura del parc de Castellar tots els dies durant la propera campanya forestal, ja que, en cas contrari, “incorreríem en una greu imprudència que podríem acabar lamentant”.