El Holi reuneix més de 7.000 persones a Sabadell

El Parc Catalunya es tenyeix de colors per donar la benvinguda a la primavera | L’organització calcula que la meitat dels assistents són de fora de la ciutat

Norma Vidal
16 de març del 2015
Actualitzat el 17 de març a les 14:05h
LLançament de colors al Holi 2015 de Sabadell.
LLançament de colors al Holi 2015 de Sabadell. | Albert Segura

Llançament de colors al Holi 2015 de Sabadell. Foto: Albert Segura


La festa Holi de Sabadell es supera any rere any, i en aquesta ocasió ha estat tot un encert buscar una nova ubicació per donar resposta a la multitudinària trobada que serveix per donar la benvinguda a la primavera. L’organització xifra en més de 7.000 les persones que s’han concentrat durant tot el matí a l’amfiteatre del Parc Catalunya, la meitat procedents de fora de la ciutat.


 
La cita ha arrencat a les 10.00 del matí amb una vintena d’actuacions amb danses inspirades en l’univers de Bollywood i l’Índia, temps en què l’amfiteatre del parc s’ha anat omplint de gom a gom. “Tenim la intenció de repetir-ho l’any que ve aquí, la plaça del Treball se’ns ha quedat petita i ara ja és impossible fer-ho allà, aquí en canvi tenim verd, espai per seure i et pots apartar si no vols estar al mig de tot”, explica Sonia Esplugas, organitzadora del Holi 2015.
 
La festa ha comptat amb música originària de l’Índia i les actuacions de les escoles de bollywood més conegudes de Catalunya: Centre Asana (Sabadell), Club Masala (Barcelona-Madrid), Bollywood Igualada, Gimnàs Montblanc, Sweet India (Vilanova del Camí) i Din Tak
(Barcelona).

A continuació teniu les millors fotografies del Holi 2015:
 

Balls en la celebració del Holi2015 a Sabadell. Foto: Albert Segura


Què és el Holi
L’activitat es va començar a celebrar fa set anys a la capital vallesana per l’interès de diverses entitats de reproduir una celebració molt vistosa. Es tracta d’un festival hindú que representa el començament de la primavera, i és una forma de donar-li la benvinguda a una època reconeguda com de fertilitat i bonança.

La trobada pretén donar a conèixer algunes llegendes, una d’elles, la més popular, és la d’un jove déu, Krishna, que estava gelós de la seva ànima bessona, Radcha, pel seu estilitzat i blanc perfil, en oposició a les seves pròpies faccions fosques. Després de demanar consell a la seva mare, aquesta li va recomanar pintar la cara de Radha fins a obtenir una tonalitat més acolorida, i d’aquí la tradició de llançar colors a la gent.

L’activitat principal de la festa consisteix a llançar pols de colors fins a cobrir rostre i cos d’un multicolor arc de Sant Martí. Als països hindús es complementa amb un dinar on els participants proven diversos plats tradicionals i el bhang, una beguda derivada de la planta de cànem que es beu cerimonialment durant el Holi.