L'incivisme costa 400.000 d'euros a Sabadell

El PDECat denuncia l'alta despesa que suposa la crema de contenidors o el trencament de fanals

Incendi en un contenidor
Incendi en un contenidor | NacióSabadell / Cedida
Redacció
08 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:25h
El PDECat de Sabadell demana accions contundents per frenar el cost de l’incivisme a Sabadell, que actualment costa uns 400.000 euros anuals. Així ho denuncia la formació, que assegura que cal mà dura per evitar que es donin aquests tipus de circumstàncies a la ciutat.

Segons la força, aquests diners es podrien destinar a altres necessitats a la ciutat. "No és cap tema menor, és una despesa que no té cap mena de sentit i que no es pot acceptar, per això hem de prendre totes les mesures que tinguem a l’abast", assenyala el portaveu del PDECat a Sabadell, Carles Rossinyol.

El regidor Toni Font destaca que la xifra podria ser molt superior si es té en compte que en l’informe presentat per l’equip de govern hi ha actituds que no estan contemplades. No es contemplen els equipaments municipals malmesos com els centres cívics, les biblioteques, el gimnàs o les piscines. “Una dada simptomàtica, aquests 400.000 euros vol dir a 31 mil euros al més, 7 mil setmanals i 1.000 euros diaris que dediquem els sabadellencs i sabadellenques a l’incivisme”, apunta.

Segons les dades facilitades per la formació, la crema de contenidors va pujar fins els 173.145,30 euros, els grafitis sense autorització 106.248,13 euros, i l'enllumenat públic malmès uns 53.640,26 euros.