Sabadell posa a disposició de la ciutat un llibre de signatures en record de Muriel Casals

Avui li lliurarà avui la Medalla al Mèrit Ciutadà a títol pòstum | L'acte se celebrarà a la plaça Sant Roc a les 20.00 hores

06 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:14h
El llibre de signatures per a Muriel Casals
El llibre de signatures per a Muriel Casals | NacióSabadell
El vestíbul de l'Ajuntament de Sabadell compta avui amb un llibre de signatures perquè qualsevol persona, entitat o associació puguin expressar el seu suport i reconeixement a la tasca de Muriel Casals i Couturier. L'acció s’emmarca en l’acte de lliurament de la Medalla al Mèrit Ciutadà a títol pòstum, que tindrà lloc a les 20.00 hores, i després que el ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat lliurar-la a Muriel Casals per la seva implicació en la societat civil organitzada, per la seva aportació a l’estudi de la història industrial econòmica de la ciutat i pel seu compromís amb la llengua i la cultura de Catalunya.

L’acte de lliurament de la Medalla se celebra avui, coincidint amb la data del seu naixement, i comptarà amb una introducció musical a càrrec del cor sabadellenc Vakombà. Presentat per la periodista Elisabet Carnicé, participaran a l’acte, entre altres, amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L’historiador Josep Maria Benaul llegirà una glossa a Muriel Casals, en un acte que també comptarà amb la participació d'Isabel Casals, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.
 

L'espai dedicat a Muriel Casals al vestíbul de l'Ajuntament de Sabadell. Foto: NacióSabadell


Muriel Casals i Couturier va néixer a Avinyó, filla de Lluís Casals, advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat. Al 1945 la família Casals Couturier va tornar de l’exili i es van establir a Sabadell, on Muriel Casals va passar la infància i la joventut.

La ciutat de Sabadell va celebrar un acte d'homenatge a Casals el mes de febrer de 2016, pocs dies després de la seva desaparició.