Cerdanyola celebrarà divendres un ple extraordinari lligat a la qüestió de confiança

L'alcalde, Carles Escolà, activarà el procediment si no rep el suport necessari per aprovar el pressupost

Roda de premsa, aquest matí a Cerdanyola
Roda de premsa, aquest matí a Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:57h
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès celebrarà divendres un ple extraordinari en què es duran a anàlisi els pressupostos per aquest 2017. La decisió arriba després que el ple ordinari de març, celebrat dijous passat, no permetés aprovar els comptes que ha impulsat el govern de Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), que es troba en minoria. Si els comptes no prosperen, Escolà activarà el procediment per celebrar una qüestió de confiança.
 
“És el pressupost més social de la història de Cerdanyola, pel contingut i les partides destinades al creixement de caràcter social”, ha apuntat Escolà. En aquest sentit, ha lamentat la postura d’alguns dels grups municipals per no donar suport a la proposta. Segons Escolà, el PDeCAT va abstenir-se quan va participar activament en el plantejament, igual que ERC, que a principis d’any va decidir marxar del govern, motiu pel qual ha recordat que el gruix de línies es van treballar conjuntament amb els republicans abans que sortissin de l’executiu local. Així, també ha carregat fort contra el PSC per no aportar ni una sola proposta als comptes.
 
“Els interessos de partit no han permès l’aprovació, hem fet un treball de generositat, amb diàleg per arribar a acords, però hi ha altres forces que posen els interessos i les estratègies de partit per davant de la ciutat, mirant més al 2019”, ha destacat. En aquest sentit, assegura que s’ha optat per la moció de confiança, la primera de la història a Cerdanyola, per no seguir prorrogant el pressupost actual i seguir el canvi iniciat l’any 2015.
 
Si Escolà no obté la confiança del ple, s'obrirà un període d'un mes per veure si l'oposició és capaç de presentar una moció de censura.