Núria Ventura rep el premi RAC a la millor professional de ràdio

La periodista rubinenca és productora de "El matí de Catalunya Ràdio" | El programa "Popap", dirigit per la mataperenca Mariola Dinarès, també s'ha endut un reconeixement a la innovació

Núria Ventura, guardonada amb el Premi RAC a la millor professional de ràdio
Núria Ventura, guardonada amb el Premi RAC a la millor professional de ràdio | Catalunya Ràdio
Redacció
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:39h
Ràdio Associació de Catalunya ha fet públics, aquest dimarts, els guardonats de la dissetena edició dels seus premis anuals. Dos d'aquests premis han reconegut professionals i projectes del Vallès Occidental: la periodista i productora de Catalunya Ràdio Núria Ventura s'ha endut el premi a la millor professional de ràdio, i el programa Popap, presentat per Mariola Dinarès, de Matadepera, ha guanyat una menció per la seva innovació.

Segons el jurat, Núria Ventura, nascuda a Rubí i llicenciada en Ciències de la Informació i Publicitat per la UAB, mereix el premi per "l'exercici d'una tasca complexa que ha assolit un nivell òptim de reconeixement i estima professional".

Ventura fa 32 anys que treballa en producció a Catalunya Ràdio. Al juliol de l'any 1985 va entrar a Catalunya Ràdio com a becària de la UAB per fer  tasques de producció al juliol i agost dels programes a “Tot estiu”,  “Viceversa” i “El diumenge tot s'ho menja”.

Passats aquests mesos com a becària la van contractar per fer la producció del programa d’Informatius “Catalunya matí”, on va ser-hi 4 anys. Al mateix temps feia la producció del programa “L’aventura és l’aventura”, amb Josep Maria Bachs. I els dijous “A punt de neu” amb  Carles Cuní. A l’estiu de 1986 fa la producció de “La festa del Majó”, amb Enric Majó. Al cap de  4 anys, el 1989, va passar d’Informatius a Programes i va fer el “El matí de Josep Cuní” fins al mes de desembre de l’any 1994. Del 1993 fins al 1996 va fer la producció televisiva del programa presentat per Miquel Calçada “Persones humanes”.

Des del mes de gener del 1995 i durant 14 anys va ser a “El matí de Catalunya Ràdio”, amb Antoni Bassas. El 2008 continua a “El matí de Catalunya Ràdio” amb Neus Bonet. Des de setembre del 2009 fins al juliol del 2013 segueix a  “El matí de Catalunya Ràdio”, en aquest cas amb Manel Fuentes, durant 4 anys.

Des del setembre del 2013 fins avui fa la producció d'"El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. Paral·lelament, al mes de novembre del 2012 neix un programa, el primer online a Catalunya Ràdio, el "MeteoMauri", que presenta Francesc Mauri, del qual és productora i sotsdirectora. 

El programa Popap, amb la mataperenca Mariola Dinarès, reconegut per la seva innovació

El jurat també ha considerat que el programa dels migdies de Catalunya Ràdio mereix un reconeixement “per informar i debatre de les tendències a la xarxa tot presentant un mapa de possibilitats, oportunitats i col·laboracions que ajuden a gaudir dels reptes d’un món digital en continua transformació.”

“Popap” parla cada dia, de dilluns a divendres, de 13.00 a 14.00, de les tendències i influències més interessants i inspiradores del moment en el món cibernètic i de les xarxes. Mariola Dinarès lidera un equip de prescriptors i influenciadors que analitzen les noves tendències socials, en un programa interactiu, multiplataforma i transmèdia que es pot seguir per antena, i també pels diferents canals de comunicació a l’abast de tothom: des de les xarxes socials Twitter i Facebook fins a un canal de Youtube propi o Snapchat i Vine. En directe o a la carta en format podcast.

Tot plegat, amb un equip que té com a buscadores guionistes Marisa Gil i Sílvia Creus; com a buscadores productores Mai Revilla i Judith Sala; com a buscadora reportera Mònica Roca; als comandaments tècnics i muntatge musical Albert Jódar, i a la producció musical Caballero Reynaldo, Xavier Salvà i també Joan Arenyes.