Un rodatge converteix l'antic edifici de Correus de Sabadell en una comissaria dels Mossos

Es tracta de la pel·lícula alemanya "Der Barcelona Krimi" que s'allarga fins dimecres | Explica la investigació de dos Mossos d'Esquadra a la ciutat de Barcelona

S'ha adaptat l'interior de l'edifici
S'ha adaptat l'interior de l'edifici | Juanma Peláez
04 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:11h
Les cartes donen pas als informes policials, i les bústies a proves pericials. Aquesta és la reconversió que ha patit l'antic edifici de Correus de la Via Massagué de Sabadell per acollir el rodatge de la TV-movie titulada Der Barcelona Krimi per a la televisió alemanya ARD. L’edifici ha estat cedit a la productora Dreamtool, que buscava uns interiors on reproduir una comissaria de la policia catalana, i que ho han aconseguit, com es veu en aquesta galeria d'imatges.

La pel·lícula compta, ara per ara, amb dos episodis de 90 minuts cada un en què s’expliquen casos policials, centrats en aquesta ocasió en la capital catalana, Barcelona. L’exterior de la comissaria se situa a la seu de Correus de Via Laietana, però l’interior es roda íntegrament a Sabadell.
 

Clemens Schick i Anne Schäfer, protagonistes de la pel·lícula. Foto: Juanma Peláez

 
“Ens vam enamorar de l’exterior d’allà per l’arquitectura dels anys 50 o 70, entrava dintre del perfil que buscàvem de Barcelona, prop del casc antic, però a l’interior no hi podíem rodar, així que Correus ens va ajudar enormement duent-nos aquí, és un luxe”, explica Silvia Araez, directora de producció. De fet, a Sabadell s’hi estan fins dimecres d’aquesta setmana, i al maig hi tornaran per rodar tres dies més. La previsió és que s’emetin els dos episodis, i si funcionen es podria ampliar el nombre de rodatges, sense tancar la porta a rodar escenes exteriors a la ciutat.
 
Concretament, Der Barcelona Krimi presenta una parella de policies, en aquest cas Mossos d’Esquadra, que investigaran un cas delictiu relacionat amb el tràfic de drogues a la capital catalane, centrats en el món dels llauners i la immigració il·legal. Per aquest motiu, s’ha treballat colze a colze amb la Catalunya Film Comission i amb els Mossos d’Esquadra que han proporcionat material original, com indumentària i imatge gràfica, però també han assessorat per desenvolupar els capítols.
 

L'interior de Correus, irreconeixible. Foto: Juanma Peláez


“El català es veurà en pantalla a través de cartellera i també perquè volem mostrar com veiem nosaltres Catalunya, el rodatge està sincronitzat en alemany, però expliquem què hi ha aquí, per exemple, quan es parla d’escollir entre pizza o fuet, destaquem un producte com ho és el fuet”, explica Araez. Pel que fa al repartiment, actua sota les ordres del director Jochen Alexander Freydank, guanyador d'un premi Oscar l'any 2009 pel curtmetratge Spielzeugland.

El 60% dels actors són catalans, mentre que els protagonistes són alemanys. Els dos principals són l'estrella de cine Clemens Schick i Anne Schäfer. Per aquest motiu, és habitual veure “agents” dels Mossos d’Esquadra prenent cafè al voltant de l’edifici de Correus aquests dies, tot i que si se’ls demana res, ràpidament expliquen que són actors.
 

Les cadires de direcció. Foto: Juanma Peláez


Sabadell, ciutat plató

Sabadell ha estat escollit per al rodatge ja que l’Ajuntament està adherit a la xarxa Catalunya Film Commission des del febrer del 2008, una eina que pretén promoure Catalunya com a espai per rodar-hi pel·lícules i altres productes audiovisuals. La participació en aquesta xarxa pretén afavorir la projecció de la ciutat, com també la promoció turística i el desenvolupament econòmic.

Com els altres municipis pertanyents a la xarxa, Sabadell es compromet a facilitar la informació pertinent sobre la localitat, com també la tramitació de permisos de rodatge i l’assessorament als productors, entre altres.
 

El rodatge s'ha vist des de fora de l'edifici. Foto: Juanma Peláez