Xavi Hernández: «És increïble que no ens deixin decidir quan hi ha milions de persones al carrer»

En una entrevista al programa "Fora de sèrie" de TV3, l'exjugador del Barça assegura que ell jugaria en una selecció catalana | El futbolista de l'Al-Sadd SC Doha està convençut que Messi renovarà

Xavi Hernández conversa amb Pere Escobar a les instal·lacions de l'Al-Sadd SC Doha
Xavi Hernández conversa amb Pere Escobar a les instal·lacions de l'Al-Sadd SC Doha | TV3
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 0:31h
Xavi Hernández està "molt a favor" del dret a decidir. L'exjugador del Barça ho ha assegurat aquest vespre en una entrevista al programa Fora de sèrie de TV3. L'actual futbolista de l'Al-Sadd SC Doha de Qatar considera "increïble" que l'Estat no deixi votar els ciutadans de Catalunya "quan hi ha milions de persones al carrer". "Qatar ja se sap que no és un país democràtic, però que a Espanya mirin cap a una altra banda no s'entén", ha asseverat Herández.

L'antic mig-centre blaugrana ha apuntat que jugaria en una selecció catalana en cas que la independència fos una realitat "com passa amb Escòcia". Al mateix temps, però, també ha reconegut que està "orgullós" del paper que ha tingut representant la selecció espanyola i ha admès que li "encantaria" tornar a jugar-hi. "Ara bé, si s'aconsegueix la independència, jo aniré amb Catalunya perquè és el que em tocaria", ha apuntat Hernández, que ha evitat mullar-se sobre la papereta que agafaria en un referèndum.

"Messi renovarà"

Hernández també ha parlat de futbol i s'ha mostrat convençut que el davanter Leo Messi renovarà al final de temporada. "El veig feliç, medur i més tranquil que mai", ha assegurat el futbolista, que creu que el Barça "necessita tant a Messi com Messi necessita al Barça". "Seria un error històric pel club que no renovés", ha avisat Hernández, que considera l'astre blaugrana "el millor jugador de la història".

El futbolista tampoc ha descartat tornar al Barça però ha deixat clar que li agradaria fer-ho "a la banqueta" perquè "no es veu" en un despatx. "És complicat i he d'estar molt preparat, però tinc la il·lusió de poder-ho fer en un futur", ha apuntat Hernández, que no descarta que el futur de Gerard Piqué passi per la presidència del club: "És una persona molt preparada i està molt capacitat".