L'avioneta que va aterrar d'emergència a l'AP-7 ja és a l'Aeroport de Sabadell

Els tècnics d'Aviació Civil hauran de determinar aquest dilluns per què se li ha aturat el motor | Alguns dels conductors que circulaven per l'autopista van gravar l'aeronau

Uns operaris intentant retirar l'ultralleuger de l'àrea de servei
Uns operaris intentant retirar l'ultralleuger de l'àrea de servei | Norma Vidal
Redacció
03 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:09h
L'avioneta que aquest diumenge a la tarda ha fet un aterratge d'emergència en una àrea de descans de l'AP-7 a Cardedeu (Vallès Oriental) ja és a l'Aeroport de Sabadell. L'aeronau ha estat traslladada al vespre en una gòndola grua amb les ales desmuntades per evitar entorpir el trànsit.

Aquest dilluns els tècnics d'Aviació Civil hauran de determinar perquè se li ha aturat el motor en ple vol. Segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), l'avís de la incidència s'ha rebut pels voltants de les 14.30 hores d'aquest diumenge a l'àrea de descans situada al quilòmetre 122 de l'AP-7, entre Llinars del Vallès i Cardedeu i a tocar de la sortida 12.

Per causes que encara es desconeixen, l'avioneta de quatre places s'ha vist obligada a fer un aterratge d'emergència a l'àrea de descans, en sentit Barcelona. La perícia del pilot ha fet que l'aeronau no trepitgés l'autopista i, per tant, no s'ha vist afectada la circulació de vehicles.
No hi ha hagut ferits. La concessionària ACESA ha activat en alerta el pla d'autoprotecció i l'ha desactivat en poc més de mitja hora. A l'interior de l'avioneta hi anaven dues persones que han resultat il·leses.

Els propietaris de l'avioneta no s'expliquen perquè se'ls ha apagat el motor. Un dels copropietaris de l'aeronau, Alejandro Gutiérrez, ha detallat que els altres dos propietaris, que anaven a l'interior de l'aparell, "estaven venint d'un vol esportiu a la zona i portaven una hora i mitja volant". "Eren a l'AP-7 una zona on no hi ha cables ni res i han pogut aterrar sense problemes, han tingut molta sort", ha relatat Gutiérrez, que també és pilot. El copropietari ha explicat que no saben què ha passat perquè l'avioneta és nova i "al motor li queda el 80% de vida".Alejandro Gutiérrez sospita "podria haver entrat humitat en el carburador", cosa que atribueix a "causes meteorològiques".

Gutiérrez ha detallat que com que "volaven baix la millor determinació amb pista a la vista és aterrar". El pilot ha relatat que "se sol buscar un camp per garantir la seguretat dels pilots". "Han seguit el procediment, han declarat 'made day' i ja està", ha celebrat el copropietari de l'avioneta.

El copropietari de l'aparell ha dit que els Mossos els han ajudat a apartar a un costat l'avió. Tot seguit, s'ha procedit a treure tot el combustible de l'aparell i després s'han desmuntat les ales per poder traslladar l'avioneta fins a l'Aeroclub de Catalunya que està a Sabadell. Un trasllat que ha fet una góndola grua especial.