FOTOS Un ultralleuger aterra d'emergència a l'AP-7 sense provocar ferits

L'aeronau ha aterrat en sentit Barcelona i s'ha desplaçat fins a una àrea de descans propera | Els fets s'han produït al punt quilomètric 123, en el terme municipal de Cardedeu, al Vallès Oriental

L'ultralleuger, estacionat en una àrea de servei de l'AP-7
L'ultralleuger, estacionat en una àrea de servei de l'AP-7 | Mossos d'Esquadra
Redacció
02 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:33h
Un ultralleuger ha aterrat d'emergència aquest migdia a l'autopista AP-7 sense provocar ferits. Per culpa d'un error tècnic del motor, l'aeronau ha descendit ràpidament i ha tocat terra al punt quilòmetric 123 direcció Barcelona, en el terme municipal de Cardedeu, al Vallès Oriental. Des d'allà s'ha desplaçat lentament fins a una àrea de descans propera.

Segons els serveis d'emergència, a l'ultralleuger hi viatjaven dos tripulants, i cap d'ells ha patit ferides. Com que l'aeronau ha pogut desplaçar-se fins a una àrea de servei i en aquell moment el trànsit era escàs, l'incident tampoc ha provocat retencions. Protecció Civil ha activat el pla d'emergències Autoprotecció, però l'ha anul·lat pocs minuts després al constatar que no hi havia ferits.

L'ultralleuger ha sortit aquest matí de l'aeroport de Sabadell i estava fent un vol esportiu amb dos pilots experimentats. Quan portaven una hora i mitja volant, el motor s'ha aturat a causa d'un error tècnic. Aleshores l'aeronau ha fet un aterratge d'emergència, planejant. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, l'aeronau -model Techam P-92 Echo Super- no ha ocupat en cap moment a la via ni ha generat cap incidència al trànsit de la carretera.
   

Uns operaris intentant retirar l'ultralleuger de l'àrea de servei. Foto: ACN