Cau part de la teulada d'uralita trencada al centre de Sabadell

Els veïns denuncien que tot i que l'Ajuntament va exigir a la propietat que ho arreglés no han reparat els desperfectes | La uralita té efectes molt tòxics en la salut de les persones

Estat de la teulada, a finals de la setmana passada
Estat de la teulada, a finals de la setmana passada | NacióSabadell / Cedida
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:04h
Veïns del centre de Sabadell denuncien que part de la teulada d'uralita malmesa en una nau de la zona ha caigut fruit del mal estat que presenta la coberta. Es tracta d’un sostre d’uralita que fa més d’un any es va trencar i que ha encès les alarmes entre part del veïnat de la zona pels efectes nocius que pot tenir per a la seva salut. Ho van denunciar i l'Ajuntament va exigir a l'empresa que ho resolgués a principis de febrer, però els veïns apunten que no ho han fet.
 
L'antiga fàbrica es troba entre els carrers Fontnova i Llobet, i des de fa un any compta amb una part del sostre d’uralita trencat. L'alarma es va aixecar en reconèixer el material utilitzat, molt freqüent en gran part del segle passat, i que té efectes nocius per a la salut si se n'inhala la pols que desprèn en trencar-se. Ara, per l'efecte de la meteorologia, ha caigut part de la teulada trencada entre la fàbrica i els patis dels veïns, motiu que ha encès encara més la comunitat del voltant.

La nau té una llargada considerable. Foto: Juanma Peláez


La nau es propietat d’un particular, motiu pel qual l'Ajuntament ja va demanar al propietari que resolgués els desperfectes. Ara, però, s'espera una nova resposta de l'Ajuntament davant la denúncia d'aquests fets.
 

La teulada trencada, a principis d'any. Foto: Juanma Peláez