L'Artextil es converteix en una comissaria francesa

Un rodatge ha modificat aquesta setmana la imatge del complex industrial | Una bandera francesa ha presidit l'accés a la fàbrica

La decoració ha comptat amb cartell i bandera inclosa
La decoració ha comptat amb cartell i bandera inclosa | Juanma Peláez
31 de març del 2017
L'antic complex industrial Artextil de Sabadell s'ha convertit aquesta setmana en una comissaria francesa. Es tracta de la reconversió, això sí, temporal, que s'ha fet de la fàbrica en el marc del rodatge d'una pel·lícula que s'està enregistrant a la capital vallesana.

Es tracta de la pel·lícula Jean-François i el sentit de la vida, òpera prima del guionista i director Sergi Portabella. La història retrata en Francesc, un noi solitari de tretze anys que un dia a l’escola descobreix un llibre d’Albert Camus i queda fascinat per les idees del filòsof. A partir d’aquest moment es fa dir Jean-François, es posa la jaqueta coll pujat i decideix convertir-se en existencialista. El seu objectiu és anar a Paris a trobar a Camus, una aventura que farà amb la Lluna, una adolescent que viu el present, i que només té una condició per anar amb ell: fer una parada pel camí per retrobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una historia l’estiu passat.
 

Rodatge a l'Artextil de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


La pel·lícula és una producció d’A Contraluz Films i El sentit de la vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley (França), amb producció associada de Televisió de Catalunya, participació de Televisión Española, i amb el suport d’ICEC, ICAA i del Programa Creative Europe – MEDIA de la Comunitat Europea.

La pel·lícula arribarà a les nostres pantalles el 2018, de la mà de Vercine i Filmin.
 

Rodatge a l'Artextil de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Sabadell, ciutat d'anunci

Al 2016 Sabadell va acollir 49 gravacions, de les quals 22 van ser anuncis. Això suposa un augment en 9 rodatges respecte l'any 2015. Els 22 anuncis enregistrats van ser per firmes que van des del món del motor, begudes, electrodomèstic i entitats financeres de tot el món. Nou enregistraments corresponien a gravacions per a marques com Renault, Citroën o Volkswagen, però també han passat per la ciutat firmes com LG, Banc Crédit Agricole, Rivella o Garnier. 

Els emplaçaments preferits per gravar són diversos, com per exemple el carrer Pi i Margall, el carrer Filadors o el Camí de Can Quadres. El Parc Catalunya també atrau l'atenció dels anunciants, on la plaça de l'Argub segueix sent la localització més sol·licitada.
 
Al 2016 també s’han gravat a la ciutat escenes de dues peces del makking-off del disc de La Marató de TV3, com també de sèries de televisió com Això què és, de TVE, Cuines, Joc de Cartes i Alguna Pregunta Més, de TV3, Arts plàstiques del Tria 33, o Desnúdate, del Grup Atresmedia, entre d’altres.