Sabadell concedirà la Medalla del Mèrit Ciutadà a Muriel Casals el 6 d'abril

Coincidirà amb l'aniversari del seu naixement | Així ho ha aprovat el ple municipal d'aquest dijous | L'acte se celebrarà a la plaça Sant Roc

Muriel Casals, en un dels primers actes de Junts pel Sí
Muriel Casals, en un dels primers actes de Junts pel Sí | Adrià Costa
30 de març del 2017
Actualitzat a les 17:40h
L'Ajuntament de Sabadell atorgarà dijous que ve, 6 d'abril, la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Muriel Casals i Couturier. Així ho ha aprovat el ple municipal del mes de març de Sabadell, amb l’objectiu de poder concedir la medalla el dia que hauria celebrat el seu 72 aniversari.

L'acte se celebrarà a les 20.00 hores la plaça Sant Roc de Sabadell, al cor de la ciutat i davant de l'Ajuntament. El consistori ha pres la decisió d'atorgar el reconeixement a títol pòstum basant-se en la seva implicació en la societat civil organitzada, com en la seva aportació a l’estudi de la història industrial i econòmica de la ciutat de Sabadell, així com el seu compromís amb la llengua i la cultura de Catalunya.

"La Muriel era una persona que se sentia de Barcelona com a filla adoptiva, però que exercia el sabadellenquisme orgullosa arreu, així, la seva ciutat li reconeix i li atorga aquesta Medalla al Mèrit Ciutadà", ha assenyalat l'alcalde, Juli Fernàndez.

Muriel Casals i Couturier va néixer a Avinyó, filla de Lluís Casals, advocat sabadellenc i soldat republicà exiliat. Al 1945 la família Casals Couturier va tornar de l’exili i es van establir a Sabadell, on Muriel Casals va passar la infància i la joventut.

La ciutat de Sabadell va celebrar un acte d'homenatge a Casals el mes de febrer de 2016, pocs dies després de la seva desaparició.