Els Mossos entren a la seu del PSC per demanar documents de la campanya de Bustos de 2011

La policia ha demanat "documentació comptable de la campanya de les eleccions municipals del 2011 a Sabadell"

Manuel Bustos, en un acte de la campanya de 2011 a Sabadell
Manuel Bustos, en un acte de la campanya de 2011 a Sabadell | Norma Vidal
Sara González / Isaac Meler / Albert Segura
29 de març del 2017
Actualitzat el 30 de març a la 13:10h
Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest dimecres a la tarda a la seu del PSC al carrer Nicaragua de Barcelona per demanar la "documentació comptable de la campanya de les eleccions municipals del 2011 a Sabadell" en el marc de la investigació del cas Mercuri, segons han informat a NacióSabadell fonts socialistes.

A la seu nacional del PSC s'hi troba de manera centralitzada la comptabilitat de totes les federacions del partit arreu de Catalunya, i per això la policia s'ha dirigit cap allà. La direcció del partit assegura que donarà "tota la documentació que faci falta". En aquest sentit, fonts coneixedores de la investigació han confirmat que no ha calgut cap escorcoll.

A Sabadell, el primer secretari del partit, Pol Gibert, ha confirmat l'entrada a la seu barcelonina, fet que no s'ha produït a la seu local. "Aquí no hi ha cap document relatiu a aquella campanya, però hi ha col·laboració absoluta amb tot allò que se'ns requereixi", ha assegurat en declaracions a NacióSabadell.

El cas Mercuri

Les eleccions del 2011 són les últimes que va guanyar el principal investigat de la macrocausa del cas Mercuri, l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. El novembre passat va fer quatre anys de la primera entrada dels Mossos a l'Ajuntament d'una Sabadell per una presumpta trama de corrupció urbanística i a hores d'ara se sap que empresaris van pagar comissions per obtenir un tracte de favor en el sistema d'adjudicacions del consistori. Però la investigació no ha pogut demostrar encara qui es va embutxacar aquests diners.

De fet, sobre Bustos recauen imputacions per malversació, omissió del deure de perseguir el delicte i tràfic d'influències, però no està imputat en la peça principal, la de cobrament de comissions. Ara bé, el sumari del cas sí retrata unes la manera de fer de Bustos, que va governar la ciutat durant 13 anys, que els experts titllen de "caciquil" perquè va consolidar uns tentacles que li permetien dominar el teixit polític, econòmic i social de Sabadell i més enllà. Un estil que fins i tot el PSC defineix a hores d'ara com a "autoritari i arbitrari" conscient que ja no té arguments per justificar.