​Creen una plataforma per fomentar la municipalització de serveis a Sabadell

Es tracta de la Plataforma Sabadell en Defensa dels Serveis Públics i té com objectiu alliberar la ciutat de les privatitzacions

La recollida d'escombraries està en l'horitzó de la municipalització
La recollida d'escombraries està en l'horitzó de la municipalització | Juanma Peláez
Redacció
30 de març del 2017
La ciutat de Sabadell compta amb un nou col·lectiu en defensa de la municipalització dels serveis públics municipals. Es tracta de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, que té per objectiu tornar a deixar en mans del control públic alguns dels serveis que amb els anys s’han anat alliberant per deixar-les sota el control del sector privat. El col·lectiu ha elaborat un manifest per la municipalització dels serveis públics de la ciutat.
 
El text es presenta en un moment en què l’Ajuntament, format per quatre forces d’esquerres (ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell, Guanyem Sabadell), ha posat en marxa la maquinària per analitzar tots els contractes que s’han privatitzat en els darrers anys i per estudiar si seria més rendible recuperar-ne el seu control. Un exemple és la recollida de la brossa i la neteja viària, actualment en mans de Smatsa, però també la gestió de l’aigua, on el consistori hi té una participació del 20%.
 
Per tot plegat, la plataforma té per objectiu garantir uns serveis públics de qualitat, eficients i al servei de les necessitats de la ciutadania a través d’una gestió transparent, però també garantir els drets dels treballadors de les empreses. De la mateixa manera, preveu reduir els costos per revertir en benefici del ciutadà, i implicar els veïns en la formació i organització en temes de caràcter ambiental i social.