ajuts

​Els aturats poden obtenir la targeta de transport T-Mes a preu de T-10 d'1 zona

per Redacció, 4 d'abril de 2017 a les 09:00 |
Els ajuts s'apliquen a col·lectius específics | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona, on està representat l’Ajuntament de Castellar, ofereix des d’aquest mes de març bonificacions a les persones en situació d’atur que percebin una prestació pública, de qualsevol administració, inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI), que per al 2017 és de 707,60 €/mes. Podeu consultar els ajuts en aquest enllaç.
 

Es tracta d’uns ajuts que tenen per objectiu facilitar la mobilitat a les persones que es troben en procés de recerca de feina, i que suposen que el preu de la T-Mes quedi reduït fins al preu de la T-10 d’1 zona, de manera que el preu aquest any 2017 serà de 9,95 euros per targeta.
 

Per accedir a aquests ajuts, la persona interessada ha d’adreçar-se a l’administració per obtenir prèviament un certificat que acrediti que compleix algun dels requisits sol·licitats. Així, en cas de rebre un subsidi o ajut per desocupació d'un import inferior a l’SMI cal adreçar-se al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). Si la persona no rep cap ajut però ha estat inscrita com a demandant d’ocupació durant un mínim de dotze mesos en els darrers dos anys i es troba en un procés actiu de recerca de feina, haurà de sol·licitar el certificat a l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Finalment, en cas de rebre un ajut municipal d’un consistori integrat en l’àmbit de l’ATM de l’àrea de Barcelona (com és el cas de l’Ajuntament de Castellar) inferior a l’SMI i no rebre cap ajut per part de l’Estat, cal adreçar-se als Serveis Socials Municipals.
 
Un cop obtingut el certificat, la persona interessada ha d’acudir als punts de venda autoritzats i lliurar-lo juntament amb el DNI/NIE en vigor. Cal tenir en compte que la validesa del certificat és de 105 dies a partir de la data de la seva emissió. Durant aquest termini, l’usuari podrà adquirir un màxim de tres títols de transport sense necessitat de lliurar un nou certificat. Entre la compra d’una targeta T-Mes bonificada i la següent han de transcórrer almenys 27 dies, encara que la targeta s’hagi perdut.

 

Participació