Unitat pel Canvi vol que Sabadell es sensibilitzi amb els animals

La candidatura proposa una ordenança municipal per evitar maltractaments | Aposta perquè puguin viatjar en transport públic certes hores al dia i facilitar-ne l’adopció

Albert Segura
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 14:09h
Naila Caballero ha presentat les propostes en matèria d'animals
Naila Caballero ha presentat les propostes en matèria d'animals | Albert Segura

Naila Caballero ha presentat les propostes en matèria d'animals. Foto: Albert Segura


Unitat pel Canvi ha presentat aquest migdia les seves propostes vinculades amb els animals, amb l’objectiu de protegir-los i que es deixin de tractar com un objecte més. En aquesta línia aposten per mesures que permetin normalitzar la seva presència a la ciutat i garantir-ne la seva seguretat.
 
La candidatura considera que cal crear una ordenança municipal per actuar en cas que es detecti un cas de maltractament, de manera que l’Ajuntament pugui comissar els animals que estiguin en situació de risc. En aquesta mateixa línia, consideren necessari analitzar en quins horaris podrien viatjar en transport públic perquè no tinguin problemes de mobilitat per desplaçar-se amb els seus amos a qualsevol punt de la ciutat.
 
“Cal que la Policia Municipal es formi per saber com actuar en casos de rescat dels animals i en el seu comís, i endurir les penes per aquells maltractadors”, ha explicat Naila Caballero, membre de la candidatura.
 
El col·lectiu també proposa que es promocioni al màxim l’adopció dels animals que no tenen amo per trobar-los una llar i evitar que es converteixin en animals salvatges.