​Un vallesà crea una app per localitzar gossos perduts

L’eina serveix també per facilitar l’adopció d’animals procedents d’associacions protectores | L’eina és gratuïta i està disponible tant per a dispositius Android com Apple

Perdre el gos és un dels grans mals de cap dels propietaris d'animals
Perdre el gos és un dels grans mals de cap dels propietaris d'animals | Localpress
Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 12:03h
Perdre el gos quan se surt a passejar per la muntanya o entorns rurals és una de les principals preocupacions dels seus propietaris, i qui més qui menys s’ha trobat en la situació de cridar l’animal i que aquest trigui uns minuts en aparèixer. Per aquest motiu, Joan Vilana, un emprenedor de Palau-solità i Plegamans, ha desenvolupat una eina que ha de facilitar la localització de gossos perduts, així com l’adopció dels que es troben en associacions protectores.
 
Es tracta d’una aplicació per a telèfons mòbils disponible tant per a Android com per a Apple, i que s’ha batejat com a Dog Lovers. És gratuïta, i està pensada tant per als que perden el gos com els que en troben un d’extraviat.
 
“És molt senzill de fer servir, redueix el temps des del moment en què es perd fins que es llança l’avís perquè evita que hagis d’anar a casa, fer cartells, imprimir-los i penjar-los, o fer una crida a través de les diferents pàgines de Facebook”, explica Vilana. L’aplicació funciona a través de geolocalització, de manera que quan s’alerta de la pèrdua o la localització de l’animal, apareix sobre el mapa de proximitat.
 

Una imatge de l'aplicació. Foto: Dog Lovers


Crida i cerca
 
La idea va néixer fa uns set anys, quan Vilana va adoptar un gos llebrer. Va ser llavors quan va veure que les diferents associacions dedicades a l’adopció anaven per lliure i que hi havia poca xarxa unitària que les posés en contacte, de manera que va plantejar la possibilitat de fer l’aplicació amb una doble finalitat: facilitar que els gossos trobessin una nova llar, però també ajudar a gent com ell, amb por de perdre el seu gos.
 
Per aquest motiu ja ha establert contactes amb associacions d’excursionistes, que solen trobar-se molts animals perduts per la muntanya o camins rurals. La intenció es que es converteixi en una eina de referència i que pugui servir per posar en contacte diferents col·lectius per facilitar la localització dels animals.
 
Vilana va llançar a les diferents botigues en línia l’aplicació el passat mes de novembre, i des de llavors ja són unes 500 persones les que en fan ús de manera regular.