Sabadell garanteix la continuïtat de la ràdio

L'executiu local garanteix la viabilitat de Ràdio Sabadell i anuncia la creació d’una escola de ràdio | El govern vol situar la ciutat en el mapa català de la comunicació

Un estudi de Ràdio Sabadell
Un estudi de Ràdio Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
26 de març del 2017
La regidora responsable d’Eines Comunicatives de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, assegura que el govern local “té un projecte de futur” per Ràdio Sabadell. Es contemplen línies d'actuació en matèria de comunicació que l’executiu pretén dur a terme i que se centren en l’aposta per les noves tecnologies, la redefinició del mitjà i la creació d’una escola de ràdio referent a Catalunya.

Tot plegat arriba després de mesos de tensió entre la plantilla i la direcció del mitjà que han portat a la creació de la Plataforma Ràdio Sabadell diu prou.

El govern de Sabadell ha llançat un missatge de calma en el cas Ràdio Sabadell i ha anunciat que s’està treballant en un projecte per definir quin ha de ser el model de futur de l’emissora municipal. Així ho ha explicat la regidora responsable d’Eines Comunicatives del consistori, Marisol Martínez que ha garantit la viabilitat del mitjà i ha assegurat que la voluntat del govern és apostar per les noves tecnologies, amb la posada en marxa d’una nova web que en un futur podrà donar cabuda a continguts audiovisuals, i la redefinició de l’emissora. 

En aquesta línia, ha explicat que aquesta primavera se celebraran unes jornades de treball per analitzar els reptes comunicatius del mitjà i definir el model de futur. “Ho farem amb els professionals que ja hi ha a l'emissora, però tenim clar que ha d'apostar per l'emissió local perquè no pretenem competir amb mitjans com Rac1”, ha dit.

Un clima laboral que ha "explotat"

Martínez s’ha mostrat convençuda de poder posar solució al conflicte laboral existent en aquest mitjà de comunicació i que fa uns mesos va portar la plantilla a crear la plataforma Ràdio Sabadell diu prou per denunciar que patien “coaccions i amenaces” per part de la direcció del mitjà i del regidor que fins el mes de febrer era responsable de l’emissora, Miquel Soler. 

“Ràdio Sabadell porta molts anys amb una inèrcia equivocada a la qual s’hi han anat sumant moltes coses i finalment la situació ha explotat”, ha considerat Martínez que afirma que cal abordar aquesta problemàtica que és el resultat de “molts anys d’inèrcies errònies” i posar-hi remei: “La meva voluntat és solucionar-ho i la dels treballadors també”, ha apuntat. La regidora ja s'ha reunit amb la plantilla per presentar aquestes línies de treball i s’ha obert una taula de negociació.

Una escola de ràdio capdavantera a Catalunya

El govern local també està treballant per crear un centre de formació radiofònic prenent com a exemple el camí que han seguit altres ciutats com Madrid on l’alcaldessa ha apostat per convertir l’emissora M21.

“Aquesta escola de formació pot anar més enllà de les l’aposta de futur que estem presentant”, ha assegurat Martínez que considera que “Sabadell pot esdevenir una escola de ràdio a nivell de tot Catalunya”. Així, ha apuntat que una de les seves principals fortaleses “són els professionals que al llarg dels anys han passat per l’emissora i que han portat el nom de Sabadell allà on han anat”. Entre aquests destaquen periodistes com Júlia Otero o Ricard Ustrell.