Sabadell tindrà «dignificada» l'estació de Sabadell Centre a l'octubre

L'estació estarà totalment tancada entre Sant Joan i la Diada | Es dotarà l'espai d'ascensors i escales mecàniques

Estat actual de l'estació
Estat actual de l'estació | Juanma Peláez
17 de març del 2017
Actualitzat a les 15:54h
La ciutat de Sabadell tindrà una estació de Rodalies com Déu mana al Centre el proper mes d'octubre. Així ho ha anunciat el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, en l'acte de presentació de les obres per dignificar l'estació, que començaran la setmana que ve. 

Els treballs permetran dotar l'estació d'uns accessos lògics en ple segle XXI com ho són un ascensor que connecti el carrer amb el vestíbul, dos més que connectaran el vestíbul amb les dues andanes i escales mecàniques de pujada des de les andanes. A més, també es col·locaran escales mecàniques de pujada i baixada des del carrer al vestíbul, i s'unificaran els torns d'accés, que ara estan segregats per via.

L'obra compta amb un pressupost de 2.424.295 euros perquè l'empresa TECSA l'executi en 7 mesos, de manera que a l'octubre l'estació comptarà amb totes les innovacions.
 

Plànol del vestíbul de l'estació amb les obres fetes. Foto: Rodalies



"El vestíbul serà tot nou, més amable, i les andanes tindran 200 metres de llarg, s'elevaran per facilitar l'accés als trens, es col·locaran llums led, i es renovaran els mobles i la retolació", ha explicat Martín. Pel seu cantó, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha retret la manca d'inversions que l'Estat fa a Catalunya en matèria d'infraestructures: "Els encoratgem a que amb un pressupost de més de 200 milions d'euros, que l'execució també hi sigui, perquè això és el que acaba canviant la vida de la gent, si no executem els pressupostos, el temps passa", ha assenyalat.

L'estació, tancada a l'estiu

Durant els mesos d'estiu, des de Sant Joan i fins la Diada, l'estació estarà tancada. En aquest temps, es posarà en marxa un servei de tren llançadora entre Sabadell Sud i l'estació de busos del centre, que serà gratuït amb el títol utilitzat en el trajecte en tren, i que tindrà una freqüència suficient per absorbir la demanda d'ús.

Sabadell Centre disposa de 83 serveis de la línia R4 de Rodalies i diàriament a utilitzen 11.142 viatgers e mitjana. El temps de connexió amb Barcelona és de 32 minuts.
 

Acte de presentació de les obres. Foto: Juanma Peláez