Rubí celebra la «Matanza do Porco»

La trobada organitzada per la Irmandade Galega ha aplegat centenars de persones al Parc de Ca n'Oriol

L'alcaldessa de Rubí i el regidor de Cultura, amb la Irmandade Galega.
L'alcaldessa de Rubí i el regidor de Cultura, amb la Irmandade Galega. | Localpres/Aj. Rubí
Redacció
14 de març del 2017
Al voltant de 300 persones han participat aquest diumenge a la 36a edició de la Matanza do Porco, organitzada per la Irmandade Galega de Rubí. El parc de Ca n’Oriol ha estat un any més un punt de trobada per als amants de la gastronomia i el folklore gallecs, que han gaudit d’una llarga jornada de germanor al voltant de la taula.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos regidors de l’Ajuntament han acompanyat la Irmandade en la seva gran festa anual. “Amb activitats com aquesta, les entitats locals mantenen viva la nostra ciutat i demostren la diversitat de cultures que hi conviuen. Aquesta diversitat ens enriqueix i ens fa sentir orgullosos”, ha declarat la primera edil.

Durant la Matanza do Porco d’aquest any, s’ha cuinat un porc de 90 quilos, a banda de cansalada, costellams, xoriço i patates. Després de l’àpat, les persones assistents també han pogut gaudir de la tradicional queimada. La trobada ha comptat amb l’animació musical del grup de gaites i percussió de la Irmandade.

La Matanza do Porco és una festa tradicional que se celebrava habitualment a l’hivern, quan els gallecs s’aplegaven per sacrificar el porc i preparar tots els productes que s’obtenen de la seva carn. Amb el pas del temps, aquesta celebració s’ha anat adaptant i ara el porc es porta directament de l’escorxador.