Ciutadans Sabadell exigeix que s'adaptin els parcs infantils per a nens amb discapacitat

El portaveu de la formació a Sabadell, Adrián Hernández, critica la "incompetència i inoperància" del govern local | L'acusa de no complir amb la moció que es va aprovar per unanimitat al Ple fa un any

Redacció
13 de març del 2017
El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, ha acusat el govern local "d'incompetència i inoperància en molts temes que s'aproven en el ple municipal". El regidor ha qualificat de "vergonya" que l'executiu sabadellenc, amb superàvit pressupostari, no inverteixi ni un euro per "dotar la ciutat de parcs adaptats perquè nens i nenes amb discapacitat puguin gaudir del seu oci". Hernández ha recordat que fa just un any es va aprovar per unanimitat una moció de Ciutadans en aquesta direcció i ha lamentat que fins ara l'equip de govern "no ha mogut ni un paper per avançar en aquest tema". A Sabadell, segons la formació taronja, hi ha 736 nens menors de 16 anys amb alguna discapacitat. 

Adrián Hernández ha estat molt crític, ja que el punt més important d'aquella proposta era que en tres mesos s'hauria realitzat un informe vinculant, elaborat per tècnics municipals en col·laboració amb les entitats locals, amb la proposta de quins parcs es podrien adaptar i el pressupost necessari. Segons el portaveu, les entitats i les famílies estan "indignades i desil·lusionades" perquè no han tingut notícies dels responsables municipals. En concret ha esmentat a l'associació Viu-la, que va intervenir en el ple de març de 2016.

"Aquest govern que s'omple la boca parlant d'igualtat d'oportunitats i de transformació hauria d'avergonyir-se", ha valorat Hernández que ha dit que l'executiu ha demostrat una "falta de respecte al ple municipal" i que des del seu punt de vista "s'estén a tota la gestió de l'espai públic".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la diputada sabadellenca Laura Vílchez, responsable de temes d'Infància en el Parlament. Vílchez a més ha reclamat al govern local "empatia amb els pares d'aquests nens amb problemes que tenen dret a jugar" i que "reordeni les prioritats de ciutat". Vílchez també ha anunciat que el Grup Parlamentari de Ciutadans aviat presentarà una proposició de llei per adaptar les zones de joc infantils a Catalunya, tal com ja s'ha fet en altres comunitats.

El portaveu de Ciutadans a Sabadell, Adrián Hernández, tambçe ha aprofitat l'ocasió per exigir que "es millori i ampliï el Centri d'Educació Especial Francesc Bellapart", l'única escola pública d'aquestes característiques del municipi. Ha advertit que "Sabadell necessita més oferta de col·legis d'aquest tipus", ja que actualment s'han instal·lat barracons en part del pati del centre i molts pares es troben "sense opcions de plaça" quan la Generalitat els diu que els seus fills no poden assistir a un col·legi ordinari.