​El Parlament aprova retirar l'amiant de 38 centres educatius

Es tracta d'una proposta pel PSC, sorgida de la comunitat educativa i sindicats del Vallès Occidental

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 12:53h
La Comissió d’Ensenyament del Parlament ha aprovat la proposta feta pel PSC, sorgida de la comunitat educativa i sindicats del Vallès Occidental, que demanava retirar durant el curs 2017-2018 l’amiant de 38 escoles i instituts catalans que tenen aquest material a les seves instal·lacions.

La proposta aprovada planteja un procés dividit en tres fases: la primera es fer un inventari que permeti saber el nombre total de centres afectats, la segona és establir una data per a la retirada del material i la tercera és un pla per substituir-lo per un altre element.

El diputat vallesà, Pol Gibert, ha dit que finalment, ha prosperat una proposta molt necessària i que va néixer d'una preocupació per "l'existència d'aquests materials als centres de la comarca", però que afecten a molts d'altres d'arreu del país. Gibert recorda que es tracta "d’una substància perjudicial per la salut, no només dels infants, sinó de totes les persones que treballen en aquests centres".

El diputat, indica que tot i que des de 2002 l'amiant és una substància prohibida al conjunt de l’Estat, "encara n’hi ha restes a molts edificis, entre ells, als centres educatius. Per això s'ha de prioritzar un pla de substitució progressiu del fibrociment en aquests espais".

L'aprovació permetrà elaborar aquest pla de substitució progressiu per la retirada de l'amiant als centres escolars del conjunt del territori, perquè abans de l’inici de curs 2017-2018 ja no en quedi.