El PSC demana canvis en el plantejament d'accés a les escoles bressol de Sabadell

Apunten al criteri nou que penalitza es famílies amb pares treballadors

Redacció
10 de març del 2017
Actualitzat a les 11:44h
El PSC de Sabadell demana a l'Ajuntament que no apliqui els canvis anunciats en els criteris d'admissió a les escoles bressol municipals, concretament pel que fa a les penalitzacions en famílies on els pares, tots dos o un d'ells, treballen. Els socialistes consideren que es tracta d'un criteri que xoca directament amb la filosofia d'aquest tipus de centres, donat que, precisament, estan pensats pel conciliar la vida laboral i familiar.
  
Segons recorda la formació, el govern local proposa limitar a 4 punts la puntuació  que pot assolir una família o unitat familiar en el cas que els progenitors treballin o es trobin en un procés de cerca activa d’ocupació. "Les escoles bressol públiques van néixer precisament per donar resposta a aquestes famílies, amb la finalitat que els pares i mares puguin compaginar de manera integral la seva vida laboral i familiar, amb una oferta per a nens de 0 a 3 anys amb escoles bressol pròximes, públiques i de qualitat", considera el portaveu del grup municipal, Josep Ayuso. "Voler limitar l’accés d’aquests tipus de família a un servei públic tan bàsic és un error i un despropòsit”, afegeix.
 
Els socialistes recorden que l’actual xarxa d’escoles bressol de la ciutat de Sabadell està formada per 11 escoles públiques, moltes de les quals van ser construïdes i posades en funcionament en l'època del govern socialista a la ciutat de Sabadell, "en una clara aposta per la conciliació familiar i laboral i amb la voluntat de fer arribar aquest servei públic tan elemental a tothom ja que estan distribuïdes de manera equitativa per tot el territori de la ciutat de Sabadell", apunten.

"En el procés de discussió del text del reglament ja vam haver de corregir que el govern no tingués en consideració als pares i mares treballadors, i la nova proposta del govern tampoc ens satisfà ja que és absolutament insuficient per posar en valor i donar el suport necessari a aquelles famílies o unitats familiar en les que un o tots els seus membres treballen o estan en situació de cerca activa d’ocupació", apunta la regidora Anna Carrasco.
 
Els socialistes han anunciat que estan preparant i que presentaran al·legacions al text proposat pel govern, amb l’objectiu de defensar l’accés sense penalitzacions o limitacions a les escoles bressol de les famílies i de les unitats familiars en les que el pare, la mare, o tots dos, treballin o busquin feina.