El Parc Taulí de Sabadell impulsa un programa pioner en el tractament de l'autisme

Es tracta d'una iniciativa anomenada Tava i que vol aprofundir en el coneixement sobre aquest trastorn mental, especialment quan s'arriba a la majoria d'edat

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 16:38h
Façana de l'Hospital Parc Taulí
Façana de l'Hospital Parc Taulí | Norma Vidal
El Servei de Salut Mental del Parc Taulí de Sabadell ha impulsat un programa pioner per abordar en la vida adulta el tractament de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), permetent obtenir pautes per actuar en la infància. Es tracta d'una iniciativa anomenada Tava i que vol aprofundir en el coneixement sobre aquest trastorn mental, especialment quan s'arriba a la majoria d'edat.

Els pacients amb aquest trastorn tenen un major risc de patir una discontinuïtat terapèutica en el procés de canvi de professionals en la seva assistència en passar a ser adults, així el programa Tava donarà cobertura durant dos anys a 100 pacients d'entre 18 i 21 anys.

Són intervencions individuals i grupals, de manera integrada i en coordinació amb els serveis d'ensenyament i laborals de la zona, col·locant a les famílies com a pilar d'aquest procés i en col·laboració contínua. També busca millorar el coneixement d'aquest trastorn en l'àmbit mèdic i sensibilitzar a altres professionals.

En ser un model nou, el grup impulsor -format per psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials i infermeres- ha realitzat reunions de treball durant diversos mesos i realitzarà una avaluació per demostrar la seva utilitat i necessitat.

L'objectiu és que els resultats que provin una millor qualitat de vida de persones amb TEA donin suport als programes de finançament específic que assegurin la seva viabilitat.