PP i PSC carreguen per la forma en què s'ha fet l’aturada del Dia de la Dona a Sabadell

Els populars consideren que només “representa a les dones de la CUP” | Els socialistes creuen que el fet que sigui una parada no retribuïda penalitza la participació i els treballadors

08 de març del 2017
Actualitzat a les 14:35h
L’aturada celebrada aquest migdia a la plaça Sant Roc de Sabadell coincidint amb el Dia Internacional de les Dones no ha agradat gens ni mica a una part de l’oposició. PP i PSC han carregat tant pel contingut del manifest com per la manera com s’ha fet la convocatòria.
 
El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, no s’ha mossegat la llengua a l’hora de considerar l’acte com una cita que nomes es recorda “de grups minoritaris, de dones radicals d’esquerres”, i ha apuntat que no representa el gruix de la ciutadania: “Més que un acte institucional d’homenatge a la dona s’ha convertit en una assemblea de la CUP”, ha dit.
 
En aquest sentit, lamenta el contingut d’un manifest que no ha tingut el consens de la resta de forces polítiques que no formen part del govern a Sabadell, fet que no passava en altres actes d’aquestes característiques. Fonts de l’Ajuntament, però, han destacat que no es tractava d’un acte institucional, únicament d’una iniciativa que han liderat entitats i a la qual l’Ajuntament s’hi ha sumat.
 
En un comunicat, el PP hi ha posat més llenya al foc, i ho ha fet a través de l’exregidora i membre de l’agrupació local, Cuca Santos: "El Dia Internacional de la Dona s'ha convertit en un míting de les CUP, s'han apropiat d'un dia que és de totes les dones, no només de les feminazis", apunta.

Crítica a la convocatòria
 
El PSC també ha estat crític amb l’acte, però per la manera com s’ha convocat. “Valorem negativament la comunicació enviada des de Recursos Humans al conjunt de treballadors i treballadores  del consistori, en què s’informa que l’assistència a la concentració de suport a la iniciativa d’aturada internacional de Dones entre les 12:00 hores i les 12:30 hores es considera permís no retribuït i es considera temps a recuperar”.
 
Per aquest motiu, els socialistes consideren que no és la millor manera de fomentar la participació. “La sensibilització passa per l’adopció de mesures que facilitin la participació activa de tothom i això  ha de suposar necessàriament un cert marge de flexibilitat i confiança en els treballadors i treballadores, tal i com han fet diversos ajuntaments governats pel PSC a la nostra comarca i al nostre país", ha apuntat la formació.