La intermediació municipal evita que més de 500 famílies de Sabadell perdin l’habitatge

El govern local ha presentat la Memòria del Servei d’Habitatge del 2016 | L’Ajuntament vol desencallar la situació de més de 700 pisos buits durant el 2017

Façana d'un immoble de Sabadell
Façana d'un immoble de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
08 de març del 2017
L'Ajuntament de Sabadell ha evitat durant l’últim any que 533 famílies perdin l’habitatge. Així es desprèn de la Memòria del Servei d’Habitatge del 2016, on es constata que la mediació amb les entitats financeres ha permès aturar 270 desnonaments relacionats amb l'ocupació, negociar 140 lloguers socials i acordar nous mecanismes per afrontar el deute de 123 famílies.

Les dades presentades aquest dimarts per part de la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, també indiquen que durant l’últim any l’Ajuntament de Sabadell ha atès 240 comunitats de veïns desestructurades, mentre que s’han detectat 992 famílies en situació d’ocupació irregular. 

D’altra banda, en relació al parc d’habitatge destinat a emergència social, durant l’últim any el consistori va oferir 273 pisos a famílies amb situació econòmica vulnerable. La regidora d'Habitatge assegura que tot i les limitacions competencials que pateix l’administració municipal, el govern local seguirà perseguint "l’objectiu de fer tot el possible perquè les famílies que ho necessiten es puguin quedar vivint a casa". 

S’actuarà en més de 700 habitatges el 2017

Juntament amb la memòria del 2016, l’Ajuntament també ha presentat l’anàlisi de l’habitatge a data de 2017: actualment hi ha detectats 705 pisos buits sobre els quals el govern vol actuar per incentivar que passin a formar part del mercat.

Es tracta d'immobles on no hi consta ningú empadronat els dos darrers anys i que estan en mans de la mateixa propietat física o jurídica o del mateix grup de societats en un nombre superior a cinc, com a mínim, en un mateix districte de la ciutat. Si els propietaris opten per mantenir-los buits, hauran de fer front a una taxa de 455 euros.